Ελλάδα

Έβρος: Πώς έγινε το τροχαίο με τους 6 νεκρούς- Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Νεκρός είναι τελικά και ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, που ενεπλάκη στο πολύνεκρο τροχαίο, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Εγνατία οδό, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο 59ο χλμ. στον κόμβο της Μάκρης προς Κομοτηνή, όταν ένα station wagon, στο οποίο επέβαιναν 10 μετανάστες μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την εργασία του.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του τροχαίου είναι έξι νεκροί και πέντε τραυματίες, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού από τους τραυματίες που διακομίσθηκαν στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μόνο οι δύο δείχνουν να μην κινδυνεύει η ζωή τους.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης που μετέβη στο σημείο όταν ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία, έκανε αρκετή ώρα να απεγκλωβίσει νεκρούς κα τραυματίες από τα δύο οχήματα που είχαν παραμορφωθεί από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, εξέδωσε η ΕΛΑΣ:

«Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της  Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης  – Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης».

https://www.lifo.gr/now/greece/ebros-pos-egine-trohaio-me-toys-6-nekroys-i-anakoinosi-tis-elas

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button