Ελλάδα

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 για την έλλειψη φαρμάκων

Συνέντευξη Τύπου για τις ελλείψεις φαρμάκων θα παραχωρηθεί το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 17:00 στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν θα υπάρξει κρίση στο θέμα των φαρμάκων. «H πολιτεία διαχρονικά παίρνει μέτρα που το τελευταίο διάστημα είναι εξαντλητικά, καθώς μοναδική ποινή σε όσα εξάγονται είναι το κλείσιμο των φαρμακαποθηκών», σχολίασε. 

«Το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με φάρμακα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή της εποχής τα φάρμακα, δηλαδή παρακεταμόλη, τα αντιπυρετικά, τα αναπνευστικά φάρμακα, τα φάρμακα των αντιβιοτικών, όπου υπάρχει παγκόσμια έλλειψη, που οφείλεται στο ότι υπάρχει φοβερή έξαρση των ιώσεων μετά την πανδημία σε όλη την Ευρώπη και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, υπάρχει χαμηλή παραγωγή λόγω του ενεργειακού κόστους και, επειδή η παραγωγή κατά βάση είχε μεταφερθεί στην Ασία, κρατούσαν οι χώρες της Ασίας τις μεγάλες παραγωγές για να καλύψουν τους δικούς τους πληθυσμούς. Η Ελλάδα αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, οπότε στα νοσοκομεία μας και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν βλέπω άμεσα αποκλιμάκωση των ελλείψεων φαρμάκων», δήλωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος ζητώντας να υπάρξει μια οικονομική πολιτική, ώστε να μην επιτρέπεται να βγαίνουν στο εξωτερικό φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη. Επιπλέον στήριξε την λύση των γενόσημων εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να γίνει εκστρατεία για αυτά στην χώρα μας.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις σε πρώτες ύλες παγκοσμίως. Ιδιαίτερη σημασία είχε και το «καρφί» του για κακή τιμολογιακή πολιτική.

πηγή: lifo

now/greece/ektakti-synenteyxi-typoy-sto-ypoyrgeio-ygeias-stis-1700-gia-tin-elleipsi-farmakon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button