Ελλάδα

Ένας νεκρός, χαροπαλεύουν δυο τραυματίες μετά το τροχαίο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Συνελήφθη ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ, που προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα ΙΧ στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος και να τραυματιστούν ακόμη έξι άνθρωποι.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα το ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ επί της ΠΑΘΕ.

Κρίσιμη η κατάσταση των τραυματιών

Η κατάσταση των πέντε τραυματιών κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή καθώς δύο άνδρες 23 και 28 χρονών έχουν διακομισθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και είναι διασωληνωμένοι. Ο ένας χειρουργείται και ο άλλος θα χειρουργηθεί μετά τις εξετάσεις. Έξω από το νοσοκομείο έχουν μαζευτεί Ρομά που με αγωνία περιμένουν να μάθουν νέα σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δικών τους ανθρώπων.

Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν μια 8χρονη, ένας 44χρονος και μια 42χρονη Ρομά από τον Τύρναβο οι οποίοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Από το πρώτο όχημα νεκρός είναι ο 19χρονος συνοδηγός και σοβαρά τραυματίες ένας 24χρονος, ένας 34χρονος και ένας 22χρονος επίσης Ρομά.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο. Λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους ή ήταν σταθμευμένα στην ΛΕΑ και στη συνέχεια έπεσε επάνω τους το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Επί τόπου έσπευσαν ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος. Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παριστάμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές. Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

https://creta24.gr/enas-nekros-charopaleyoyn-dyo-traymaties-to-trochaio-to-leoforeio-ktel/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button