Ελλάδα

Έρχεται κρύο και χιόνια: Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο- «Λευκά χιονοδρομικά», προβλέπει ο Αρναούτογλου

Την πρώτη επίσημη προειδοποίηση για χιόνια εξέδωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας πως τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας θα ντυθούν στα λευκά.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ, από το Σάββατο (12/11) θα υπάρξει αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά από μία ατμοσφαιρική διαταραχή που έρχεται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Όπως εξήγησε, αναμένονται κάποιες μπόρες στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, με τις ψυχρές αέριες μάζες χειμωνιάτικου τύπου να ρίχνουν τη θερμοκρασία. Συγκεκριμένα από τους 18 με 20 βαθμούς που θα έχει κατά μέσο όρο μέχρι την Παρασκευή η χώρα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει το Σάββατο 4 με 5 βαθμούς.

Παράλληλα, χιόνια αναμένεται να πέσουν στις κορυφές των βουνών της βορειοδυτικής χώρας, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την ατμοσφαιρική διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

  • Πρόγνωση για το Σάββατο 12-11-2022

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), στο Ιόνιο και τις Σποράδες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

  • Πρόγνωση για την Κυριακή 13-11-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή: lifo

now/greece/erhetai-kryo-kai-hionia-halaei-o-kairos-sabbatokyriako-sta-leyka-ta-hionodromika

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button