Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η απεργία την Πέμπτη- «Προβοκάτσια της κυβέρνησης»

Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης θα γίνει κανονικά, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προβοκάτσια», ενώ κάλεσε τον Μάκη Βορίδη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. 

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη την απεργία-αποχή που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 16 Μαρτίου για την αξιολόγηση, έπειτα από προσφυγή του Μάκη Βορίδη και του Χρήστου Σταϊκούρα. 

«Η προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής δε θα περάσει. Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/03/23», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ. Κατηγορώντας τον υπουργό Εσωτερικών για «παραπληροφόρηση» πως «δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές». 

«Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με δελτίο Τύπου το υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά», τόνισε ακόμη η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας: «Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη». 

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών «να ανασκευάσει άμεσα».

Βορίδης για ΑΔΕΔΥ: Εξοργιστική η απόφαση της ΑΔΕΔΥ 

Ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε «εξοργιστική» την κίνηση της ΑΔΕΔΥ. 

«Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. 

«Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης. 

Απεργία 16 Μαρτίου: Ποιοι συμμετέχουν

Πολλές είναι οι ενώσεις εργαζομένων που έχουν ανακοινώσει ότι θα μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κάλεσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου. Επιπλέον, τα πλοία θα μείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας την Πέμπτη, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Στην απεργία θα μετάσχουν οι δικηγόροι της Αθήνας, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να μετάσχουν στην απεργία απηύθυνε η ΟΛΜΕ. 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Τέλος, τα μέσα σταθερής τροχιάς- μετρό, ηλεκτρικός και τραμ- θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00, προκειμένου να διευκολυνθούν θέλουν να μετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. 

πηγή: lifo

now/greece/adedy-kanonika-i-apergia-tin-pempti-probokatsia-tis-kybernisis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button