Ελλάδα

Αλέξης Γεωργούλης: Μέσα στον Μάιο η συζήτηση για άρση της ασυλίας του – Ποιοι τον καίνε, ποιοι τον στηρίζουν

Αναταράξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες, συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό και σωματική κακοποίηση.

Για να κληθεί, ενώπιον των δικαστικών αρχών και για να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσης στα χέρια του θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του. Το πρώτο βήμα πιθανολογείται ότι θα γίνει στις 8 Μαΐου, με την τοποθέτηση αρμόδιου εισηγητή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια, θα οριστεί η συνεδρίαση της επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ενδεχομένως στις 30 Μαΐου. Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν θα υπάρξει αντίλογος .

Μετά την άρση της ασυλίας θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της καταγγέλλουσας.

Ανοιξαν τα στόματα – Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και  έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του.

Η καταγγελία ωστόσο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς φαίνεται πως «άνοιξαν στόματα» και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές του ευρωβουλευτή. Πρόκειται για άλλα δύο πρόσωπα που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο γραφείο του φέρονται να τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Οι καταγγελίες αυτές, να σημειωθεί ότι δεν έχουν πάρει νομική μορφή όπως έγινε με την πρώην υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλίου και νυν στελέχους της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό.

Στα τέλη του 2019 μία άλλη γυναίκα απευθυνόταν στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για να καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο άνθρωπο. Ηταν ένα νεαρό κορίτσι λίγο παραπάνω από 20 ετών, που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη.

Εκείνη την περίοδο τον ακολουθούσε στις δραστηριότητές του και κυρίως στις συνεντεύξεις του σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε αναθέσει τον ρόλο της φωτογράφου του. Στην καταγγελία της, σύμφωνα με πληροφορίες, γινόταν λόγος για εργασιακό μπούλινγκ, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή.

Την ίδια περίπου περίοδο στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε και ένας άντρας, ο τότε υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για εργασιακό μπούλινγκ που δεχόταν από τον νεόκοπο πολιτικό στον χώρο εργασίας του. Ηταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη νεαρή κοπέλα ώστε να συνεργαστεί με το γραφείο.

Όταν μιλούσε για το metoo

Τον Οκτώβριο του 2021 ο ίδιος μιλούσε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» για το ελληνικό #MeToo δηλώνοντας ταραγμένος και προσπαθώντας να εξηγήσει τη σεξουαλική βία ως επιβολή του ισχυρότερου στον ασθενέστερο.

«Ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο στον ασθενέστερο και αυτό πρέπει να το δούμε», είχε πει.

Όσα ανέφερε σε αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε σήμερα για πρώτη φορά, προκαλούν αίσθηση μετά την αποκάλυψη ότι από την Άνοιξη του 2020 το όνομά του βρισκόταν στις βελγικές Αρχές για να διερευνηθούν οι σε βάρος του καταγγελίες της δικηγόρου της Κομισιόν και μέλους του ΠΑΣΟΚ για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του

Η πολύ σοβαρή καταγγελία της 38χρονης δικηγόρου έχει προκαλέσει σοκ στους συναδέλφους του ηθοποιού.

«Ο Αλέξης που ξέρω εγώ δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό το πράγμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί έχει καλή καρδιά. Προσπάθησα συναισθηματικά να κρατήσω μία απόσταση, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις απόσταση από τους ανθρώπους «σου». Προσπαθούσα να καταλάβω υπό ποια συνθήκη μπορεί αυτός ο άνθρωπος να γίνει βίαιος στον οποιονδήποτε όχι μόνο σε γυναίκα. Και πραγματικά δεν υπάρχει αυτό.

Ο Αλέξης δεν τσακώνεται καν. Για τον μόνο λόγο που μπορώ να τον κατηγορήσω είναι ότι είναι υπεραναλυτικός και του αρέσει πολύ ο διάλογος σε όλες τις σχέσεις του πάσης φύσεως. Δεν τον έχω δει να ασκεί βία σε οποιασδήποτε μορφή», είπε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Σολωμού.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το καταπιώ αυτό το πράγμα. Νιώθω προσβολή από τη μία με αυτό το πράγμα, από την άλλη, θέλω να κρατήσω απόσταση, και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, και η οποία δεν έχει προλάβει… Ο Αλέξης δεν θα μπορούσε ούτε κουνούπι να πειράξει. Εάν υπάρχει αυτή η περίπτωση όλο αυτό  να μην στέκει, ας δώσουμε και αυτή την περίπτωση. Είμαι πάντα με το θύμα και αν το έχει κάνει αυτό θα τον “κρεμάσω ανάποδα”».

«Υπάρχουν αποδείξεις»

Η ηθοποιός, Χριστίνα Κουλουμπή, που έπαιξε μαζί του στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» το 2004 σχολίασε, επίσης, την υπόθεση και πήρε θέση.

«Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να υπάρχουν κάποια όρια. Όταν αυτά καταρρίπτονται, χρειάζεται τσεκούρι», δήλωσε αρχικά στην κάμερα του «Γειά σου».

Και συνέχισε: «Φοβάμαι ότι είναι αλήθεια όλο αυτό. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν αποδείξεις, το καταδικάζω με όλη μου τη δύναμη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σεβασμός από άνθρωπο σε άνθρωπο».

«Θα μπορούσε να ήμασταν όλοι να είμαστε θύματα. Η εξουσία πολλές φορές και η αίσθηση του “κάτι είμαι” είναι πολύ άσχημο πράγμα. Είναι απαράδεκτο. Νιώθω μια κραυγή μέσα μου να λέει: “Παναγία μου… σεβασμός! Δεν είναι δυνατόν”», συμπλήρωσε εξοργισμένη.

«Αν δεν είσαι μάρτυρας…»

Τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη σχολίασε και η Ελισάβετ Μουτάφη. Η ηθοποιός σημείωσε πως δεν έχουν δουλέψει μαζί. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως είναι με τα άτομα που έχουν βιαστεί, είτε ερωτικά είτε από συμπεριφορά και τόνισε ότι «είναι δουλειά του δικαστηρίου να αποφασίσει και να τιμωρηθεί αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί».

«Δεν έχουμε δουλέψει μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη. Θέλω όμως να πω κάτι γιατί, από τότε που συνέβησαν όλα αυτά και μας σόκαραν όλους, εγώ έχω μια πολύ συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το θέμα. Και την έχω από την αρχή αυτήν», είπε.

Και υπογράμμισε: «Αν δεν είσαι μάρτυρας ή θύμα, εγώ θεωρώ ότι δεν έχεις κανέναν λόγο να βγεις και να μιλήσεις. Να πεις τι; Δεν υπάρχει άποψη. Όταν είναι βιασμένο ένα άτομο, είτε ερωτικά είτε από συμπεριφορά, είσαι μαζί του και δεν υπάρχει άποψη σε αυτό. Είναι δουλειά του δικαστηρίου να αποφασίσει και να τιμωρηθεί αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί. Οπότε δεν υπάρχει συζήτηση πάνω στο θέμα».

«Πλήρωσε με την απρεπή συμπεριφορά του»

«Χείμαρρος» ήταν και ο Δημήτρης Πιατάς. «Νομίζω όλος ο καλλιτεχνικός χώρος έπεσε από τα σύννεφα. Τον Αλέξη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ήταν ένας ανερχόμενος ζεν πρεμιέ που από το πουθενά βρέθηκε να είναι πολιτικό πρόσωπο. Αυτό το πουθενά το πλήρωσε με την απρεπή συμπεριφορά του», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης:  «Ελπίζω στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη να λειτουργεί. Δεν υπάρχει καπνός, χωρίς να υπάρχει φωτιά. Θεωρώ καταδικαστέα οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε οποιοδήποτε φύλο».

«Δεν είμαι δικηγόρος κανενός»

Τέλος, η Ναταλιά Γερμανού, η οποία είναι «φίλη» με τον Αλέξη Γεωργούλη ξεκαθάρισε στην εκπομπή της «Καλύτερα δε γίνεται»: «Δεν υπάρχει φιλία όταν θίγεται ένας άνθρωπος. Και στην περίπτωσή μας αυτή τη στιγμή υπάρχει μια καταγγελία από μία σοβαρή κοπέλα. Απέναντι σε έναν άνθρωπο που βεβαίως τον έχω φέρει στην εκπομπή, βεβαίως τον συμπαθούσα και τον συμπαθώ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

«Εγώ δεν έχω να κάνω την υπεράσπιση κανενός, δεν είμαι υποχρεωμένη, δεν είμαι δικηγόρος κανενός. Ούτε του Πέτρου Φιλιππίδη ήμουν, που κι αυτόν τον είχα φιλοξενήσει. Ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη που κι αυτόν τον είχα φιλοξενήσει κι αν τον είχα δοξάσει στις εκπομπές. Κανενός! Στο ίδιο μετερίζι βράζουμε όλοι, τηλεόραση κάνουμε. Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, τους αγκαλιάζουμε, τους φιλάμε… Σήμερα εσένα, αύριο εσένα. Σε ένα χρόνο θα ακούμε γι’ άλλους που τους φέραμε πέρυσι… Και πάλι θα ανεβάζετε φωτογραφίες και θα λέτε ‘κοίτα τα ξεφτιλίκια σου’», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Κάνουμε μια δουλειά, καλούμε ηθοποιούς, τραγουδιστές, παρουσιαστές. Δεν είμαστε μέσα στο εσώρουχό τους, ούτε μέσα στο μυαλό τους, ούτε μέσα στο σπίτι τους. Όταν φτάσει η στιγμή να κατηγορηθούν, εκεί οφείλουμε να δείξουμε τη σοβαρότητά μας. Και πιστέψτε με, θα προσπαθήσουμε και θα το καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και αυτή τη φορά. Εμείς, πάντως, να ξέρετε, ως εκπομπή κι εγώ προσωπικά δεν είμαστε με τους φίλους μας, εμείς είμαστε με την αλήθεια».

https://creta24.gr/alexis-georgoylis-mesa-ston-maio-syzitisi-arsi-tis-asylias-poioi-ton-kaine-poioi-ton-stirizoyn/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button