Ελλάδα

Ανήλικοι Ρομά με αρχηγό γυναίκα έκλεβαν και λήστευαν

Μια γυναίκα ήταν επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά που περιλάμβανε ακόμη και ανήλικα παιδιά και είχε διαπράξει τουλάχιστον επτά κλοπές και μία ληστεία σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Ρόδο, στο διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών. Η σπείρα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση που εκτελέστηκε από την Ασφάλεια στον συνοικισμό στο Καρακόνερο.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη δυο παιδιών ηλικίας 15 και 16 χρόνων και ενός 34χρονου, που είχαν κλέψει το μεσημέρι της Τετάρτης χρήματα και ένα κινητό από ένα σπίτι. Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα δρούσε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έκλεβε χρήματα και αντικείμενα αξίας, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Η αρχηγός συνελήφθη μαζί με άλλους επτά Ρομά ηλικίας 13 ως 41 χρόνων και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα, όλες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Γυναίκες έκλεψαν ρούχα από μαγαζί

Δήθεν για να κάνουν ψώνια μπήκαν σε ένα κεντρικό εμπορικό κατάστημα στο Αγρίνιο δυο ζευγάρια Ρομά, αλλά έκλεψαν διάφορα ενδύματα συνολικής αξίας 100 ευρώ, το απόγευμα της Πέμπτης. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν μέσα σε λίγα λεπτά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο συνεργούς τους που διέφυγαν.

https://creta24.gr/anilikoi-roma-archigo-gynaika-eklevan-listeyan/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button