Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη του ξενοδόχου που κατηγορείται πως εκβίαζε τους υπαλλήλους του

Aναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του ξενοδόχου, ο οποιος κατηγορείται ότι εκβίαζε τους υπαλλήλους του. Σημειώνεται πως μετά από καταγγελία των υπαλλήλων του,  συνελήφθη επ αυτοφώρω να παίρνει από εργαζόμενό του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος από το μισθό του που έπρεπε να του επιστρέψει.

Η αναβολή προέκυψε μιας και ο ξενοδόχος δεν παρουσιάστηκε στα δικαστήρια για λόγους υγείας, με συνέπεια η επόμενη δικάσιμος να οριστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοέμβρη ο ξενοδόχος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση κατά των τριών εργαζομένων που τον κατήγγειλαν, αλλά και του προέδρου της Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο 46χρονος συνελήφθη στις 3 Νοέμβρη επ’ αυτοφώρω, ενώ παραλάμβανε 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από υπάλληλό του.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω ξενοδόχος για τέτοιο αδίκημα. Η καταγγελία έγινε από τρεις ξενοδοχοϋπαλλήλους, δύο γυναίκες 22 και 21 ετών και έναν άνδρα 23 ετών κατ’ αρχάς στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως δήλωσε  ο πρόεδρός του Νίκος Κοκολάκης. Ενημερώθηκαν στη συνέχεια τόσο ο εισαγγελέας Ηρακλείου όσο και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψη του ξενοδόχου.

πηγή: apokoronaslife

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button