Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Προκαλώ τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις

Να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις στην ΕΥΠ, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση, κάλεσε τον πρωθυπουργό, μέσω του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, για να μάθουν εάν υπήρξαν τελικά θύματα του Predator ή όχι.

«Περιμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο τρεις μήνες μετά και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να πει για πρώτη φορά  ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator, στην Ελλάδα.

Με ένα οφσάιντ, την  επόμενη Κυριακή μπορεί να μας πει και ποιοι το διαχειρίζονται» ανέφερε.

Απηύθυνε έκκληση σε όποιον νομίζει ότι έχει πέσει θύμα  παρακολουθήσεων της προσωπικής του ζωής, να ακολουθήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έγινε παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, εάν πιστεύει πως έγινε κατ’  εντολή του πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού να αλλάξει τη νομοθεσία να βάλει στην ΕΥΠ πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί τρεις μήνες, οι υπεύθυνοι των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών (της Intellexa και της ΚΡΙΚΕΛ) μένουν ανέγγιχτοι».

Σε ερώτηση εάν προτίθεται να συζητήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι τις εκλογές, ανέφερε ότι εάν τα ποσοστά είναι τέτοια ώστε οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας να μην έχουν το ρόλο που είχαν μέχρι τώρα, ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει ό,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.

Για την ανακοίνωση έναρξης των σεισμικών ερευνών δυτικά της Πελοποννήσου και νοτίως της Κρήτης, για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, δήλωσε ότι συμφωνεί, ωστόσο σχολίασε πως ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση.

«Δεν μπορείς να λες ‘θα κάνω πράσινη μετάβαση’ και αντί να ξεκινάς τις έρευνες για τους δικούς σου υδρογονάνθρακες, να προσδένεις τη χώρα σε ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πρόταση επέκτασης των 12 μιλίων νοτίως της Κρήτης, επισήμανε την ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ώστε οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, να ληφθούν συνειδητά και από κοινού.

Για τα θέματα της οικονομίας και της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η ακρίβεια οφείλεται σε ένα μέρος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά οφείλεται σε μεγάλο μέρος και στους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Για το καλάθι του νοικοκυριού, ανέφερε ότι αν και το ψήφισε στη Βουλή, τελικά έγινε ένα μέσο ξεστοκαρίσματος.

πηγή: creta24

androylakis-prokalo-ton-prothypoyrgo-na-arei-to-aporrito-tis-parakoloythiseis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button