Ελλάδα

Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 15 Μαρτίου- Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 5:00 το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου έως τις 5.00 το πρωί της Πέμπτης 16 Μαρτίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, συμπορεύονται στην αυριανή απεργία, στηρίζοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Μεταξύ των αιτημάτων των δημοσιογραφικών ενώσεων αναφέρεται: 

-Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

-Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

-ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

-Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό

Οι ενώσεις των ΜΜΕ καλούν τους δημοσιογράφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας πως «η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της».

«Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

πηγή: lifo

now/greece/apergoyn-oi-dimosiografoi-tin-tetarti-15-martioy-gia-dystyhima-sta-tempi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button