Ελλάδα

Απόκριες 2023: 104 συλλήψεις στην Πάτρα το τριήμερο

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι έλαβαν χώρα στην Αχαΐα κατά το τριήμερο της Αποκριάς με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 104 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. 

Οι συλλήψεις προήλθαν αφού η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, για μια ακόμη χρονιά έλαβαν αυξημένα μέτρα, κατά το τριήμερο της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου.

Ταυτόχρονα, λήφθησαν μέτρα Τροχαίας στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο αλλά και στα αστικά κέντρα, για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 24 Φεβρουαρίου έως και σήμερα το πρωί ελέχθησαν 2.092 άτομα και προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 233 άτομα.

Τελικά, συνελήφθησαν 104 άτομα, εκ των οποίων 62 για κατοχή ναρκωτικών, 13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι κατείχαν μαχαίρια και αναδιπλούμενους σουγιάδες, οκτώ άτομα για κλοπές, τέσσερις για υπαίθριο εμπόριο και 17 για λοιπά αδικήματα.

Επίσης, κατασχέθηκαν 145,4 γραμμάρια κάνναβης, 15,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,3 γραμμάρια ηρωίνης και 20 ναρκωτικά δισκία.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 367 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 40 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, αλλά και 24 παραβάσεις του άρθρου 47 περί Κ.Ο.Κ., για λειτουργία υπαίθριων ψησταριών.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια των ελέγχων 1.040 είδη καρναβαλιού και φιάλες ποτών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, τόσο στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.

 

πηγή: lifo

now/greece/apokries-2023-104-syllipseis-stin-patra-triimero

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button