Ελλάδα

Αρναούτογλου: Το ασυνήθιστο φαινόμενο που αλλάζει τον καιρό

Για ένα όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο που θα επηρεάσει τη χώρα μας μίλησε ο Σάκης Αρναούτογλου, κατά την πρόβλεψη του καιρού.

Όπως ανέφερε, η Παρασκευή θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά σε αρκετές περιοχές κυρίως κεντρικές και βόρειες της χώρας και θα ξεκινήσουν και κάποια φαινόμενα από τα βόρεια-βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το Σάββατο «θα κρυώσει πρόσκαιρα ο καιρός και θα έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Φαίνεται αρκετά χιονοδρομικά, κυρίως της κεντρικής και της βόρειας, θα ντυθούν στα λευκά, και μάλιστα υπάρχει και κάποια πιθανότητα περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερα υψόμετρα από τα 1.600-1.700 να έχουν έτσι ένα πρόσκαιρο πασπάλισμα χιονιού για λίγες όμως ώρες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα οργανωθεί πάνω από τα Βαλκάνια έκανε λόγο ο μετεωρολόγος, λέγοντας ότι «θα έχει μια όχι και τόσο συνηθισμένη τροχιά».

Όπως εξήγησε, συνήθως τα βαρομετρικά χαμηλά έρχονται από τα δυτικά και κινούνται προς τα ανατολικά. Αυτή τη φορά όμως, το συγκεκριμένο σύστημα «θα κινηθεί νοτιότερα, νοτιοδυτικότερα από αργά το βράδυ, φτάνοντας από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι τη νότια Ιταλία μέχρι την Κυριακή».

Στην πρόβλεψη, ο κ. Αρναούτογλου έδειξε σημεία στον χάρτη, στα βόρεια-βορειανατολικά, όπου υποδηλώνουν πιθανότητα για χιονοπτώσεις.

Στη συνέχεια του δελτίου καιρού, κατά την πρόβλεψη του Σαββάτου, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο σύστημα.

«Είναι αρκετά σπάνια αυτή η τροχιά, αυτή η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, από τα βόρεια να κινείται προς τα δυτικά και μετά να κινείται προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένονται βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Βίντεο: Η πρόβλεψη καιρού του Σάκη Αρναούτογλου

πηγή: lifo

now/greece/arnaoytogloy-asynithisto-fainomeno-poy-allazei-ton-kairo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button