Ελλάδα

Αρχαιοκαπηλία στην Κρήτη: Σε απολογία οι κατηγορούμενοι – «Παρασύρθηκα», λέει ένας

Απολογήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, πρώτος κατέθεσε ο ξυλουργός, ακολούθησε ο συνταξιούχος λιμενικός και στη συνέχεια ο αρχαιοφύλακας. Και οι τρεις φαίνεται ότι παραδέχονται, κατά κάποιον τρόπο, την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο αρχαιοφύλακας, μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε πως «παρασύρθηκε». Ειδικότερα, ο Διονύσης Βέρρας μετέφερε πως ο εντολέας του «παρασύρθηκε από τις προσωπικές, συναισθηματικές σχέσεις που είχε με κάποιον ή κάποιους από τους λοιπούς εμπλεκόμενους και στο πλαίσιο αυτών των φιλικών σχέσεων τού ζητήθηκε η εκτίμηση κάποιων πραγμάτων».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ότι «όταν ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα έκανε πίσω και άρον άρον τα μάζεψε και έφυγε».

«Κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν μπλεγμένοι χωρίς να έχουν και οι ίδιοι συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει στους εαυτούς τους» παρατήρησε ο Διονύσης Βέρρας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και οι απολογίες των δύο ατόμων που δεν συνελήφθησαν από τις Αρχές, αλλά έχουν θέσει τους εαυτούς τους στη διάθεση της δικαιοσύνης. 

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, βρέθηκαν σήμερα  πολλοί συγγενείς των συλληφθέντων. 

https://www.lifo.gr/now/greece/arhaiokapilia-stin-kriti-se-apologia-oi-katigoroymenoi-parasyrthika-leei-enas

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button