Ελλάδα

Αττικό Πάρκο: Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από Νότια Αφρική θέλει να φιλοξενήσει το τιγράκι

Επιθυμία να φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πλησίον του Αττικού Πάρκου, εξέφρασε μεγάλο κέντρο διάσωσης άγριων ζώων στη Νότια Αφρική.

Το νέο γνωστοποίησε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι.

Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.

Σημειώνεται ότι το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά, δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.

Με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία. Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Το τιγράκι δεν έχει εκτεθεί ποτέ στον ήλιο»

Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ διευκρίνισε ότι προσωρινά το ζώο θα φιλοξενηθεί στο πάρκο. Ωστόσο, όπως είπε, η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς έχει μείνει παράλυτο στα πίσω άκρα και σε μόνιμη αδυναμία να περπατήσει ή να κινηθεί έπειτα από κάποια εγχείριση στο ένα πίσω πόδι, όπου του έχει τοποθετηθεί μεταλλική λάμα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, δεν το έχει δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του.

πηγή: lifo

now/greece/attiko-parko-kentro-diasosis-agrion-zoon-apo-notia-afriki-thelei-na-filoxenisei-tigraki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button