Ελλάδα

Α. Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση τρέχει για άλλη μία φορά πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει τις ευθύνες της»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου μίλησε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας το φλέγον ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στη χώρα μας, ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη ολιγωρία της Κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και, για άλλη μία φορά, τρέχει εκ των υστέρων πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες μιλώντας για διεθνή κρίση».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαχειρίζεται με λάθος τρόπο μία μεγάλη κρίση, παραθέτοντας, αρχικά, το ζήτημα της ακρίβειας. «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε “πάρτε μέτρα” για την αισχροκέρδεια και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για να μη φτάσουμε το εισόδημα του πολίτη να μην επαρκεί για τις βασικές του ανάγκες».

Ως προς την ενέργεια, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «μπήκαμε σε μία κρίση όντας στις χαμηλότερες θέσεις της ΕΕ στις ΑΠΕ και τη διασυνδεσιμότητα. Η Κυβέρνηση δεν έκανε καμία μακροχρόνια πολιτική, ενώ, φυσικά, δεν εφαρμόζει το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έχουμε φτάσει να έχουμε μακράν του δεύτερου τις πιο ακριβές τιμές χονδρικής. Είναι αδιανόητο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιτόκια των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση λέει ότι δίνει μια μάχη με τους τραπεζίτες, αλλά στο τέλος το πληρώνει πάλι ο πολίτης με τις τεράστιες αυξήσεις στα επιτόκια των δανείων. Και φυσικά και οι τράπεζες, μετά τις εταιρείες ενέργειας, βγάζουν υπερκέρδη».

Σχολίασε, παράλληλα, και την αύξηση του κατώτατου μισθού για τον οποίο «εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε», τονίζοντας πως «όταν ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 12%, οποιαδήποτε αύξηση έχει γίνει από την Κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί ήδη».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση «να διαχειριστεί την πραγματικότητα και να μην τα ρίχνει όλα στις διεθνές κρίσεις. Έρχονται συνέχεια μετά τις εξελίξεις και διαχειρίζονται εκ των υστέρων ακόμη και σκάνδαλα που σκάνε στην ίδια τους την αυλή, όπως του κ. Πάτση, του κ. Χειμάρα, τις απευθείας αναθέσεις. Κανένα σημάδι μηδενικής ανοχής εκεί».

πηγή: creta24

a-spyropoylos-i-kyvernisi-trechei-alli-mia-fora-piso-tis-exelixeis-na-kalypsei-tis-eythynes-tis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button