Ελλάδα

Βαρουφάκης σε ανακρίτρια: Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον του

Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Όπως είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του ο άνθρωπος που τον χτύπησε, τον οποίο μόνο μπορεί να αναγνωρίσει, ήταν σωματώδης, ηλικίας περίπου 25 ετών. 

Βαρουφάκης: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε σπέκουλα»

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ για την επίθεση σε βάρος του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως «Αμέσως μετά έχω ραντεβού με την κυρία ανακρίτρια, και γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να σεβαστώ την δικαιοσύνη και να πω σε εκείνη ό,τι συνέβη».

Για ακόμη μια φορά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέκρινε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως «Για σκεφτείτε το, πριν περάσουν 24 ώρες, και δύο ώρες προτού καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, βγήκε στα κανάλια και άρχισε να διαρρέει ότι τους βρήκαν. Ο κ. Θεοδωρικάκος έπληξε θανάσιμα την δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σχετικά με τις αναφορές για μπράβους της νύχτας, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι μίλησε ως θύμα και περιέγραψε την κοψιά του δράστη που τον χτύπησε. «Δεν σας είπα ποιος ήταν», ανέφερε προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε σπέκουλα για το ποιοι ήταν οι πολιτικοί χώροι πίσω από τους οποίους βρισκόντουσαν» αυτοί που τον χτύπησαν.

Υπενθυμίζεται πως χθες συνελήφθη και δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο εν λόγω 19χρονος θα απολογηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι ενώπιον της Ανακρίτριας.

Η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη. Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

πηγή: lifo

now/greece/baroyfakis-se-anakritria-den-anagnorise-toys-syllifthentes-gia-tin-epithesi-enantion-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button