Ελλάδα

Γιώργος Παπανδρέου σε ΝΔ: «Χρειάζεται απύθμενο θράσος»

Μαίνεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα να έχουν «υπόγειες» συζητήσεις και μυστικές συναντήσεις με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης ενόψει και των εκλογών 2023.

Παρόλο που ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε τα δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία άσκησε κριτική στις περιόδους διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου και του κ. Τσίπρα.

«Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε την  έντονη αντίδραση και το δριμύ κατηγορώ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός με νεότερη ανακοίνωση κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος και αλαζονεία» από την ηγεσία ενός κόμματος που οδήγησε τη χώρα στη «χρεοκοπία, στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής, με τεράστιες σπατάλες, πληγώνοντας παράλληλα την αξιοπιστία της Ελλάδας με διαδοχικά σκάνδαλα και λογιστικές απάτες».

«Η ιστορία, δεν ξαναγράφεται από υπηρέτες συμφερόντων και κατεστημένων και από πολιτικούς και κόμματα που προσβάλλουν τη δημοκρατία και τη νοημοσύνη κάθε δημοκράτη πολίτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Χρειάζεται απύθμενο θράσος και αλαζονεία να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έσωσε τη χώρα, η ηγεσία ενός κόμματος,

Που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής, με τεράστιες σπατάλες, πληγώνοντας παράλληλα την αξιοπιστία της Ελλάδας με διαδοχικά σκάνδαλα και λογιστικές απάτες,

Που προκάλεσε τις πλατείες του μίσους και του διχασμού και συναγελάστηκε σε αυτές, με όσους υποστήριζαν τις ίδιες εύκολες αλλά φρούδες υποσχέσεις, με τα Ζάππεια οι μεν, με τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης οι δε, και τώρα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου,

Που επιδεικνύει τόση εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό, ώστε να τον παρακολουθεί ηλεκτρονικά,

Που ταΐζει με κρατικές διαφημίσεις τα κατά τα άλλα αυτόνομα ΜΜΕ,

Που μιλά για ανάπτυξη και δικαιοσύνη, αλλά με τις δικές της αποφάσεις απέκλεισε τους πολίτες από την παραγωγή ενέργειας, ώστε να συγκεντρώνουν και να λυμαίνονται τον πλούτο του Ελληνικού λαού λίγες εταιρίες, που εισπράττουν δισεκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, λόγω αισχροκέρδειας,

Που και σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί με τις πελατειακές απευθείας αναθέσεις, κρυπτόμενη πίσω από την πόλωση – που καλλιεργούν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μεριμνά για τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων.

Η ιστορία, δεν ξαναγράφεται από υπηρέτες συμφερόντων και κατεστημένων και από πολιτικούς και κόμματα που προσβάλλουν τη δημοκρατία και τη νοημοσύνη κάθε δημοκράτη πολίτη».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο κ. Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων».

Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου.

Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα

Κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συνάντηση στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με θέμα την συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας. Μάλιστα αναφερόταν ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρότεινε τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό.

Σε ένα άλλο δημοσίευμα έκανε λόγο ότι το γεύμα δεν έγινε στην οικία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά στο σπίτι ενός δημοσιογράφου. Το σχόλιο δε σε αυτό το δημοσίευμα ήταν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο πολιτικοί και ότι φάγανε μαζί.

πηγή: creta24

giorgos-papandreoy-se-nd-chreiazetai-apythmeno-thrasos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button