Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Ειδική σηματοδότηση βάζει τέλος στην άναρχη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων

Συγκεκριμένη οριοθέτηση θα υφίσταται εφεξής στα σημεία όπου τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Αθηναίων μετά την τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της άναρχης μετακίνησής τους. 

Αναλυτικότερα, τέλος στην άναρχη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και στις επιπτώσεις της στη λειτουργία της πόλης, μπαίνει από τον Δήμο Αθηναίων, μέσα από τη διαδικασία οριοθέτησής τους, σταδιακά, σε χιλιάδες σημεία της πρωτεύουσας.

Μετά την εγκατάσταση -τους τελευταίους μήνες- νέων πλαστικών και σιδερένιων κάδων στο κέντρο και τις γειτονιές, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, προχωρά πλέον στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότησησε περισσότερα από 4.000 σημεία της Αθήνας.

Ο κάδος παραμένει σε σταθερή θέση

Τα ειδικά αυτά πλαίσια, κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους. Με αυτά, ο κάδος παραμένει σε σταθερή θέση και στη σωστή απόσταση από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί από σημείο σε σημείο, δημιουργώντας αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών.

Ταυτόχρονα, με την οριοθέτηση των κάδων βελτιώνεται και η διαδικασία της αποκομιδής από τα συνεργεία του δήμου, καθώς καθίσταται ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Συνεχίζουμε, με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις, να κάνουμε τις γειτονιές περισσότερο φιλικές και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης, ανέφερε: «Οριοθετούμε περισσότερα από 4.000 σημεία με κάδους, στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Με τέτοιες παρεμβάσεις κάνουμε την αποκομιδή στην πόλη ταχύτερη και τη δουλειά των εργαζομένων μας πιο αποτελεσματική».

Αυτήν την περίοδο, τα συνεργεία του δήμου τοποθετούν τα ειδικά υλικά σε κάδους της 2ης δημοτικής κοινότητας, ενώ στην 3η δημοτική κοινότητα έχουν ήδη τοποθετηθεί στους παρακάτω κεντρικούς δρόμους: Τριών Ιεραρχών- Κοίλης, Ηούς, Θεσσαλονίκης (Άνω και κάτω), Νηλέως, Περιφερειακός Φιλοπάππου, Δημοφώντος, Ηλία Πουλόπουλου, Κειριάδων, Πανδώρου, Αλκμήνης και Περσέως.

Σημειώνεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαθέτουν κίτρινες ανακλαστικές επιφάνειες, ούτως ώστε να είναι ορατά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 

πηγή: lifo

now/greece/dimos-athinaion-eidiki-simatodotisi-bazei-telos-stin-anarhi-metakinisi-ton-kadon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button