Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν έδρασε μεμονωμένα ο Ρουπακιάς» κατέθεσε αστυνομικός

Αστυνομικός καταρρίπτει με την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής το αφήγημα της εγκληματικής οργάνωσης πως ο Γιώργος Ρουπακιάς ενήργησε μεμονωμένα στη δολοφονία Φύσσα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της efsyn.gr, ο Χρήστος Δεληγιάννης βρέθηκε με την ομάδα ΔΙΑΣ Περάματος στο Κερατσίνι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, έπειτα από σήμα πως «πενήντα άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στην καφετέρια Κοράλλι». 

Ήταν αυτός στον οποίο ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του, λέγοντας «αυτός με μαχαίρωσε». 

«Ένας άνθρωπος πέθανε στα πόδια μου, ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση, ακόμα και σήμερα είναι» είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

«Οταν φτάσαμε έξω από την καφετέρια βρήκαμε γύρω στα τριάντα άτομα μαζεμένα. Μου προκάλεσαν ανησυχία και φόβο επειδή δεν είχαν λόγο να είναι εκεί, μες στη μέση του δρόμου. Είχαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν κράνη. Το σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων έλεγε για ρόπαλα, δεν μπορούσα να διακρίνω καθαρά, θα μπορούσε να ήταν ένα που είδα. Ηταν όλοι μαζί, σαν μια ενότητα, όχι μεμονωμένα άτομα», περιέγραψε ο Δεληγιάννης. 

Ο ίδιος κατέθεσε πως οι χρυσαυγίτες ήταν μαζεμένοι έξω από την καφετέρια και παραταγμένοι μπροστά στα αυτοκίνητα της παρέας Φύσσα με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν να αποχωρήσουν. 

«Τους ρώτησα γιατί στέκονταν εκεί, τους ζήτησα να διαλυθούν. Δεν μου έδωσαν καμία σημασία. Σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν να βρίζουν και να τρέχουν όλοι προς μία κατεύθυνση, προς την Παναγή Τσαλδάρη. Ήταν περισσότεροι από μας, ακουγόταν οχλαγωγία και προκαλούσαν φόβο».

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «είδα τον Ρουπακιά και τον Φύσσα πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν τέσσερα-πέντε άτομα, δικοί του, που έβριζαν και προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο ήταν πολλά άτομα, φώναζαν, η συμπεριφορά τους θα μπορούσε να ήταν εμψυχωτική στον Ρουπακιά, ίσως και να τον εμψύχωναν».

Περιέγραψε, ακόμη, και την προσπάθειά του να συλλάβει έναν από τους χρυσαυγίτες που βρίσκονταν πίσω από τον Ρουπακιά λέγοντας «έβγαλα χειροπέδες για να τον συλλάβω. Κάποιος που ήταν δίπλα του με έσπρωξε, τον πήρε και πέρασαν απέναντι, εκεί που ήταν οι άλλοι. Γύρισα και είδα τον Ρουπακιά να κατευθύνεται στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο ανάποδα. Δεν ήταν αγχωμένος, περπατούσε ήρεμα. Ο Φύσσας είπε “αυτός με μαχαίρωσε”. Συνάδελφός μου βρήκε το μαχαίρι στη ρόδα του αυτοκινήτου, συνέλαβε τον Ρουπακιά και κάλεσε το ΕΚΑΒ».

πηγή: lifo

now/greece/diki-hrysis-aygis-den-edrase-memonomena-o-roypakias-katethese-astynomikos

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button