Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ-Δικηγόρος: «Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ παράνομα- Έχουν εξαφανιστεί 10.000 συνομιλίες»

Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, ενώ σήμερα η δικηγόρος της αδερφής και της μητέρας του δημοσιογράφου κατήγγειλε πως «έχουν εξαφανιστεί 10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέσα από τη δικογραφία».

Η δικηγόρος της αδερφής και της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ σχολίασε τις εξελίξεις και με την ειδική γνώση που έχει αφού χειρίζεται την υπόθεση της «Greek Mafia», κι εκπροσωπεί έναν εκ των κατηγορουμένων. Στην δικογραφία αυτή λοιπόν υπάρχει το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως είπε η δικηγόρος, και έκανε λόγο για «παράνομες επισυνδέσεις του Γεωργίου Καραϊβάζ». Πρόσθεσε πως στην εν λόγω δικογραφία υπάρχουν πολλά CD με ημερομηνίες, με επισυνδέσεις που οι περισσότερες εξ αυτών είναι παράνομες, όπως είπε.

«Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ παράνομα. Έχουν εξαφανιστεί 10.000 συνομιλίες του Γιώργου. Μπορούν να μας τις βρουν; Εκεί μέσα υπάρχουν πάρα πολλές απαντήσεις» κατήγγειλε η δικηγόρος. 

«Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε χωρίς ονόματα στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’.  Πρέπει να ψάξουμε και αλλού. Ο Γιώργος σκοτώθηκε από Έλληνες εκτελεστές. Είναι κάτι που γεννήθηκε στην καρδιά της ελληνικής μαφίας», πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης στην ίδια εκπομπή τόνισε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ έλεγε πως θα πάει να μιλήσει. 

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου διευκρίνισε για την υπόθεση πως το αν θα υπάρξουν και άλλα εντάλματα σύλληψης εξαρτάται από την ανακριτική έρευνα. «Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για εμάς στην ΕΛ.ΑΣ. θα είναι να φτάσουμε και στον ηθικό αυτουργό» τόνισε. Για τον τρόπο της δολοφονίας υποστήριξε πως δείχνει ότι «ήθελαν να δολοφονηθεί άμεσα αυτός ο άνθρωπος»

Σε άλλη εκπομπή του ίδιου σταθμού η Ρόη Παυλέα ανέφερε πως θα έχουμε άλλες τρεις συλλήψεις, αλλά δεν θα είναι σε αυτούς ο ηθικός αυτουργός. «Όλα δένουν πλέον» είπε επίσης.

Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό άρθρο, τρόπο για να «δέσουν» και τα άλλα τρία άτομα της δικογραφίας για την υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ αναζητούν οι αρχές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

Στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται πλέον στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Την Τετάρτη θα απολογηθούν τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών που είναι αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχές πιστεύουν πως ο νεαρότερος ενδέχεται να ήταν και ο δολοφόνος του δημοσιογράφου. 

Πάντως έμπειροι νομικοί δηλώνουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως περιγράφονται τα τρία άτομα της δικογραφίας, αλλά εντάλματα δεν έχουν εκδοθεί. «Δεν ζητείται καν η δίωξη του ηθικού αυτουργού» τόνισε για την δικογραφία χθες ο ο πρόεδρος της ένωσης ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας και υποστήριξε πως η υπόθεση εκ πρώτης όψης συνολικά δεν του ακούγεται «πολύ δεμένη» για όλα τα πρόσωπα. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα πακιστανικά τηλέφωνα και το «ξεμάτιασμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν αναλύσει σχεδόν 300 βίντεο μέχρι να φτάσουν στο επίμαχο λευκό βαν που κατά τα φαινόμενα πρόδωσε τους δράστες και οδήγησε στις πρώτες συλλήψεις. Επίσης με βάση πληροφορίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία λογίζονται ως μια χρήσης για να μην αφήσουν ίχνη.

Τα δύο κινητά είχαν αγοραστεί από κατάστημα στους Αμπελόκηπους και μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξετάσει και τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές από το 2015 με τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν. Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε ως δικαιολογία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως όποια επικοινωνία είχε μαζί τους ήταν για θέματα κινητής τηλεφωνίας και για να τους «ξεματιάσει». Την μέρα της δολοφονίας πάντως τα κινητά όλων όσοι συμμετείχαν στην επίθεση ήταν κλειστά.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία υπενθυμίζεται πως από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί συνδρομή της Europol για να καταφέρουν οι αρχές να «σπάσουν» τις λεγόμενες «ασφαλείς συνομιλίες» και να οδηγηθούν και στους ιθύνοντες νόες της δολοφονίας.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα άλλα τρία άτομα της δικογραφίας

Αναφορικά με τα τρία άλλα άτομα της δικογραφίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ήταν: ένας 53χρονος, ο οποίος επονομάζεται «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός» και εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης, ένας 54χρονος, φερόμενος ως οδηγός του βαν την προηγούμενη αλλά και την ημέρα της δολοφονίας και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση και ένας 50χρονος «βοηθός», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι και κατέχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας. 

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος μποντιμπίλντερ, ο οποίος, έχει κατηγορηθεί το 2015 μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και το 2018 για απειλή, και ο 48χρονος αδελφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο και δύο ακόμα άτομα. 

Όσον αφορά στον έναν εκ των τριών η ΕΡΤ ανέφερε πως πρόκειται για έγκλειστο των φυλακών από τα ανερχόμενα ονόματα της επονομαζόμενης «Greek Mafia». Είχε δεχτεί απόπειρα δολοφονίας στα νότια προάστια και είχε γλιτώσει παρότι τραυματίστηκε. Φέρεται να έχει παίξει ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

https://www.lifo.gr/now/greece/dolofonia-karaibaz-dikigoros-ton-parakoloythoyse-i-eyp-paranoma-ehoyn-exafanistei-10000

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button