Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια είναι τα αδέλφια που συνελήφθησαν – Γνώριμοι στις αρχές

Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις δύο συλλήψεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δυο αδέλφια, τα οποία μάλιστα φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις. Ωστόσο, για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο, ούτε αν κάποιος εξ αυτών επέβαινε στο βαν που φέρεται να συνόδευε του δράστες.

Υπενθυμίζεται πως την είδηση για την προαναφερθείσα σύλληψη έκανε γνωστή μέσω των social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Γνώριμοι στις αρχές οι δύο συλληφθέντες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών καθώς εμπλέκεται σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016 και τον 48χρονο αδελφό του, που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία.

Ο ένας από τους δύο φέρεται να ανήκε στην ομάδα του «σαμπρέλα» ή «καράφλα» ή «Νταίζη», ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης, και οι δύο φέρονται να έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» το 2021 στο Γαλάτσι.

Πώς οδηγήθηκαν στις δυο συλλήψεις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν εντείνει τις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Πιο συγκεκριμένα, φέρονται ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, να επανεξετάζουν το δρομολόγιο διαφυγής τόσο των δραστών με το μηχανάκι όσο και του βαν που τους παρείχε «κάλυψη».

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Μετά τη σύλληψή τους, ενημερώθηκε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε τους αξιωματικους: «Νιώθω δικαιωμένη. Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του”», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

https://www.lifo.gr/now/greece/dolofonia-karaibaz-poia-einai-ta-adelfia-poy-synelifthisan-gnorimoi-stis-arhes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button