Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το προφίλ των δύο συλληφθέντων – Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη τους

Μετά την σύλληψη των δύο αδελφών, 40 και 48 ετών, για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πλέον η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ένας εκ των δύο ανδρών, ο νεαρότερος, να ήταν ο εκτελεστής του δημοσιογράφου.

Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη  στον Γέρακα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και ο άλλος στην περιοχή της Νίκαιας. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται σύμφωνα με το MEGA και η εταιρεία που βρίσκεται και το λευκό βαν το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει για να διαφύγουν μετά την προ διετίας δολοφονία στον Άλιμο.  

Από τις αρχές του μήνα πληροφορίες ανέφεραν πως η αστυνομία είχε εστιάσει τις έρευνες της για την εξιχνίαση της υπόθεσης σε ένα βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου στον Άλιμο. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε μετά από την εξέταση του υλικού των καμερών και κατά τα φαινόμενα το βαν συνόδευσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δράστες να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα ή να κρύφτηκε σε αυτό το βαν η μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA την εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα έγινε έφοδος σε εταιρεία καθαρισμού στην Νίκαια, αλλά όχι ως τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά ως οικονομική αστυνομία και πήραν τα βιβλία στα οποία δεν είδαν πουθενά να υπάρχει παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας. 

Οι αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να εμπλέκεται και σε δολοφονία έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι. 

Αύριο το πρωί στις 10.30πμ στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σχετικά με τις δύο συλλήψεις.

Μετά την ανακοίνωση των δύο συλλήψεων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η σύζυγός του, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ έκανε τις πρώτες δηλώσεις ομολογώντας πως αισθάνεται δικαιωμένη

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στην υπόθεση. «Το πίστευα. Το πίστευα, το πίστευα. Ήμουν πεπεισμένη από τις επαφές μου με τον διευθυντή του Ανθρωποκτονιών, ο οποίος με ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ότι θα έχει θετική έκβαση με συλλήψεις», είπε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ.

 

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτούσε να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.

https://www.lifo.gr/now/greece/dolofonia-karaibaz-profil-ton-dyo-syllifthenton-pos-eftasan-oi-arhes-sta-ihni-toys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button