Ελλάδα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Αυτεπάγγελτη έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας ξεκίνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων την Τετάρτη, για το δυστύχημα στα Τέμπη

Στην έρευνα θα εξεταστεί η ορθή εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας από τον ΟΣΕ και την Hellenic Train, σημείωσε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες. 

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ζητήθηκαν τα τεκμήρια και τα στοιχεία

Από την Τετάρτη, η Αρχή έχει ζητήσει τόσο από τον ΟΣΕ όσο και από την Hellenic Train όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα που διεξάγει. Για αυτό τον λόγο, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από τη Μονάδα Ασφάλεια και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στον τόπο όπου σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, νέων ανθρώπων στην πλειονότητά τους, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Η ΡΑΣ είναι ο φορέας που εποπτεύει την εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ασφαλείας, που είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο διαχειριστής υποδομής- δηλαδή ο ΟΣΕ- και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, στην προκειμένου περίπτωση η Hellenic Train, σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Στα συστήματα διαχείρισης ασφαλείας καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται από τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και τον ΟΣΕ, βάσει της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σιδηροδρόμους, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων και απαιτήσεων ασφαλείας.

Αυτά τα συστήματα, καταλήγει η ανακοίνωση, αποτελούν τον οδηγό και το εργαλείο των σιδηροδρομικών φορέων, μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

πηγή: lifo

now/greece/dystyhima-sta-tempi-aytepaggelti-ereyna-tis-rythmistikis-arhis-sidirodromon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button