Ελλάδα

Δυστύχημα στα Τέμπη- Ιατροδικαστής Λεονταρή: «Έχουμε πολλούς νέους, επτά πτώματα είναι απανθρακωμένα»

Για μαζική τραγωδία έκανε λόγο η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή τόνισε, επίσης, πως γίνεται το «ανθρωπίνως δυνατόν» από την ιατροδικαστική υπηρεσία, εκτιμώντας παράλληλα πως ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

Το έργο των ιατροδικαστών λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θα συνδράμει και ο ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

«Το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο διότι οι σοροί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες. Συνεχίζουν δυστυχώς να έρχονται σοροί από τον τόπο του ατυχήματος. Μόλις τελειώσει αυτό το επίπονο για εμάς και τις οικογένειες έργο, θα ακολουθήσει η νεκροψία των σορών.

Οι περισσότερες σοροί είναι σε νεαρή ηλικία. Επτά πτώματα είναι απανθρακωμένα. Έχουμε και διαμελισμένα πτώματα», δήλωσε νωρίτερα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

πηγή: lifo

now/greece/dystyhima-sta-tempi-iatrodikastis-leontari-ehoyme-polloys-neoys-epta-ptomata-einai

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button