Ελλάδα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που έσπασε τζάμι και «έσωσε τουλάχιστον άλλους 10»

Μέσα στην τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αναδύονται και κάποιες «φωτεινές» ιστορίες ελπίδας, όπως εκείνη του 20χρονου Ανδρέα, ο οποίος βοήθησε άλλους να σωθούν. 

Πρόκειται για έναν 20χρονο φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με ανάρτηση γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, χάρη στην αντίδρασή του κατάφερε να απεγκλωβιστεί ο ίδιος, αλλά και να σωθούν άλλοι, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική, στα Τέμπη, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. 

Μετά τη σύγκρουση των τρένων- κι ενώ είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά- ο 20χρονος έσπασε το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον άλλους δέκα, σύμφωνα με την ανάρτηση της γιατρού Ειρήνης Τζιαστούδη. 

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Ένας επίγειος άγγελος»

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι», έγραψε στην ανάρτησή της η Ειρήνη Τζιαστούδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. 

«Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια», συνέχισε η γιατρός, αναφερόμενη στον 20χρονο. 

«Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος. Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν», συμπλήρωσε η κ. Τζιαστούδη, αναφερόμενη στην αντίδραση του 20χρονο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. 

πηγή: lifo

now/greece/dystyhima-sta-tempi-o-20hronos-foititis-poy-espase-tzami-kai-esose-toylahiston-alloys-10

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button