Ελλάδα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για όλα τα θύματα

Σε ενιαίο πόρισμα για όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κατέληξαν οι ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό έγγραφο, που δημοσιεύει το thesstoday.gr, το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκε η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομή, αναφορικά με την αιτία θανάτου είναι ενιαίο.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναγράφεται ως αιτία θανάτου η εξής: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για όλα τα θύματα Facebook Twitter

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο, για να επισπευσθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε κοινό πόρισμα.

Στους 55 οι νεκροί που ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής

Ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57.

Δείγματα βιολογικού υλικού δεν ταιριάζουν σορούς

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Συνεχίζεται η εξέταση νέου βιολογικού υλικού

Από το Αρχηγείο του ΠΣ επίσης έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσει η τελευταία «σάρωση» σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών, πιθανόν μέχρι το απόγευμα σήμερα, εκτός απροόπτου.

πηγή: lifo

now/greece/dystyhima-sta-tempi-koino-porisma-tis-nekropsias-gia-ola-ta-thymata

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button