Ελλάδα

Δυτική Αττική: 11 συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εξάρθρωση οργάνωσης – Πληροφορίες για λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ

Σε 11 συλλήψεις έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, τα μέλη της οργάνωσης με πρόσχημα είτε ενοικιάσεις και αγορές κατοικιών είτε αγορές ειδών, προχωρούσαν σε κλοπές. Τα άτομα αυτά δρούσαν σε όλη την Αττική, ενώ η λεία του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, πως είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πραγματοποιούσαν το σχέδιο τους. Κάποιοι από αυτούς έμπαιναν στο σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να προχωρήσουν τα υπόλοιπα μέλη στις κλοπές. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι δράστες ξεκινούσαν από το πρωί διαβάζοντας αγγελίες, παίρνανε στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκή πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο-τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά το χρηματικό ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για τη δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο και κατάφεραν μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις.

Κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ αυτοφώρω. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.

πηγή: lifo

now/greece/dytiki-attiki-11-syllipseis-se-epiheirisi-tis-elas-gia-exarthrosi-organosis-plirofories

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button