Ελλάδα

Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή μίλησαν για ένα σοβαρό περιστατικό και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αναστρέψουν την κατάσταση του 6χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλης έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Το άτυχο παιδί υπάστη ανακοπή καρδιάς στις 3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα ήταν κρίσιμα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένας Γολγοθάς. Αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του παιδιού στο Ρίο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να παραλάβει το μικρό ασθενή άλλο ασθενοφόρο.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου του 6χρονου, για να προφυλαχθεί από βλάβες λόγω της καταστολής και ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί προχώρησαν σε γονιδιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής.

Τα σχετικά δείγματα έχουν σταλεί στην Αθήνα.

πηγή: creta24

egkefalika-nekros-o-6chronos-ta-grevena/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button