Ελλάδα

Εκλογές 2023: Κλείδωσε για 10 Μαΐου το debate -Οι 6 δημοσιογράφοι και όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει

Το debate των πολιτικών αρχηγών για τις Εκλογές 2023, «κλείδωσε» για τις 10 Μαΐου και ώρα 21:00 ενώ έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις.

Η διοίκηση της ΕΡΤ άνοιξε χθες τις πύλες του Ραδιομεγάρου επί της λεωφόρου Μεσογείων όπου θα φιλοξενήσει το debate και ξενάγησε τους συντάκτες των Μέσων στο υπερσύγχρονο newsroom του ertnews και στα στούντιο ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών.

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, ανακοίνωσε τους έξι δημοσιογράφους που θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Debate: Οι 6 δημοσιογράφοι που θα «ανακρίνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς

Τον Alpha θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ
Τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης
Το Mega η Ράνια Τζίμα
Το Open ο Παναγιώτης Στάθης
Τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη
Το Star η Μάρα Ζαχαρέα.
Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως διεξαχθεί η κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς των ερωτήσεων.

Οι θεματικές ενότητες του debate

Πέντε είναι οι θεματικές ενότητες:

Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
Περιβάλλον και Ενέργεια.
Στον έκτο γύρο, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να τοποθετηθούν για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ είχε προτείνει αρχικά το debate να πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε να διεξαχθεί στις 10 του μήνα. Άμεση ήταν η αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι φοιτητικές εκλογές.

Εν τέλει, το debate θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου την ίδια ημέρα με τις κάλπες στα Πανεπιστήμια.

Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Μητσοτάκη-Τσίπρα αν υπάρξουν δεύτερες κάλπες

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέμενε στη διεξαγωγή debate μεταξύ του ίδιου και του Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «φοβάται τη σύγκριση» και τον «διάλογο» στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων.

Από τη πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha είχε τονίσει ότι πρέπει να γίνει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή τηλεμαχίας με τον Αλέξη Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές.

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημά του για δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αφήσει το ΜέΡΑ25.

https://creta24.gr/ekloges-2023-kleidose-10-ma-oy-to-debate-oi-6-dimosiografoi-oles-oi-leptomereies-to-pos-tha-ginei/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button