Ελλάδα

Εκρηκτικό το κλίμα μετά το στυγερό έγκλημα – Πώς αποκαλύφθηκε ο δράστης

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 21/04/2024, ενώπιον του ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί, ο 63χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης του εγκλήματος της Κάτω Αχαΐας.

Ο δράστης, σκότωσε συνομήλικό του, καταφέροντάς του 56 μαχαιριές, καθώς όπως υποστηρίζει αρνήθηκε να διακόψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τη σύζυγό του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε διάστημα δυο ωρών από τον εντοπισμό του πτώματος σε χωράφι κοντά στο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, έφτασαν στη σύλληψη του μέσω βιντεοληπτικού υλικού.

Ο δράστης κατά την επιστροφή στο σπίτι του, από τον τόπο του εγκλήματος, κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου, να συνομιλεί με μια γυναίκα.

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και στην ερώτηση ποιος ήταν ο άνδρας που συνομιλούσαν την επίμαχη χρονική στιγμή αποκάλυψε την ταυτότητα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για την αδελφή του 63χρονου, που εν αγνοία της «πρόδωσε» τον δράστη. Η γυναίκα μέχρι τότε, αγνοούσε πως πριν τη τυχαία συνάντηση μαζί του, εκείνος είχε δολοφονήσει τον γείτονα του. Αλλωστε όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», εκείνος είχε φροντίσει να πλύνει τα χέρια του, ενώ τα ίχνη αίματος που έφεραν τα μαύρα ρούχα που φορούσε δεν ήταν ευδιάκριτα.

Εκρηκτικό κλίμα

Στο μεταξύ «εκρηκτική» είναι η κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά που διέμεναν δράστης και θύμα στη συνοικία «τσιγγάνικα». Χθες, το μεσημέρι, δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων  και μέλη της οικογένειας του 63χρονου θύματος, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κατηγορουμένου.

Κάποιοι εξ΄αυτών παραβίασαν την πόρτα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό, καταστρέφοντας οικοσυσκευές κλπ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οικογένεια του δράστη έχει εγκαταλείψει την οικία υπό τον φόβο αντιποίνων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προχώρησαν σε προσαγωγές 5 ατόμων. Ανάμεσα τους και η σύζυγος του θύματος που συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη κοινή ειρήνης.

Η γυναίκα φέρεται να παραδέχθηκε πως  συμμετείχε στο βανδαλισμό, ωστόσο με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερη. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε κηδέψει, τον 63χρονο σύντροφο και πατέρα των παιδιών της. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

https://creta24.gr/ekriktiko-to-klima-to-stygero-egklima-pos-apokalyfthike-o-drastis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button