Ελλάδα

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εκφράζει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρά προβλήματα και στον τομέα των εναέριων μεταφορών.

Στην ανακοίνωσή της στηλιτεύει τις ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή στον χώρο των μεταφορών, σημειώνοντας πως αυτές μπορούν να αποβούν καταστροφικές.

Κατόπιν εστιάζει στους κινδύνους που ελλοχεύουν και στις εναέριες μεταφορές. 

«Έχοντας πλήρη επίγνωση των παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της ασφάλειας, έχουμε επισημάνει πολλές φορές, σε όλους τους αρμόδιους, τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό που ταλανίζουν την εναέρια κυκλοφορία διαχρονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες αναβαθμίσεις των κρίσιμων συστημάτων και η πρόσληψη ικανού αριθμού ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης αεροπορικής κίνησης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΕΚΕ. 

«Ελπίζουμε το τελευταίο θλιβερό δυστύχημα να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπευθύνων, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον», καταλήγει η Ένωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

πηγή: lifo

now/greece/elegktes-enaerias-kykloforias-simantikes-elleipseis-se-syghrono-exoplismo-kai-prosopiko

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button