Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε συμμορία με δεκάδες κλοπές -Πάνω από €650.000 τα κέρδη από τα κλοπιμαία – 10 συλλήψεις

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές που είχαν σημειωθεί σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Λευκάδας, της Άρτας και των Ιωαννίνων, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην εθνική οδό Πάργας -Πρέβεζας, εννέα άνδρες και μια γυναίκα, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι και ένας 16χρονος, ενώ ένας ακόμη κατηγορούμενος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της χώρας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη 11 ανδρών, οι οποίοι εμπλέκονται στις ίδιες υποθέσεις.

Ως προς την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Αγρινίου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν από τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά δύο ληστείες, έξι κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και 22 κλοπές σε καταστήματα, σε σπίτια  και σε αυτοκίνητα, απ’ όπου οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά, 20.070 ευρώ, 300 δολάρια, κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή συνολικής αξίας περίπου 600.000 ευρώ, καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως τσιγάρα, μεταλλικά αντικείμενα κ.ά., συνολικής αξίας περίπου 16.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσεγγίζοντας βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες τους στόχους τους, φορώντας μάσκες και κουκούλες, ενώ έκαναν χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυρίως λοστών, προκειμένου να εισέρχονται στο εσωτερικό σπιτιών και  κοσμηματοπωλείων και να διαπράττουν τις κλοπές.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της παρακολουθούσαν τους στόχους τους,  προσποιούμενοι τους πελάτες, ενώ μετέβαιναν στις περιοχές με οχήματα, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουνε τις έρευνες, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

https://creta24.gr/exarthrothike-symmoria-dekades-klopes-pano-e650-000-ta-kerdi-ta-klopimaia-10-syllipseis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button