Ελλάδα

Εξιτήριο για τον 11χρονο που ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο σχολείου

Εξιτήριο πήρε ο 11χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας από μεγαλύτερους μαθητές μέσα στο προαύλιο του σχολείου του στα Πατήσια.

Ο μικρός μαθητής νοσηλευόταν από την Τετάρτη στο νοσοκομείο, ενώ πλέον προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη μέσα στο ίδιο το σχολείο του στα Πατήσια.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν την Τετάρτη λίγο πριν το σχόλασμα, όταν ο μαθητής της πέμπτης δημοτικού βρέθηκε περικυκλωμένος από άλλα παιδιά και δέχθηκε βίαια χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο.

«Ήταν παιδιά από την ΣΤ’ δημοτικού ήταν και παιδιά από την Δ’ δημοτικού και παίζανε διαφορετικά ποδόσφαιρο. Η ΣΤ’ το έπαιζαν μάγκες και καλά και έλεγαν να φύγουν η Δ’ από εδώ και όλο τους πήγαιναν από γήπεδο σε γήπεδο. Το παιδί αυτό τους λέει: “εγώ εδώ θέλω να παίξω” και αυτοί πήγαν κατά πάνω του, 5 άτομα, κάπου εκεί ήταν, και άρχισαν να τον βαράνε. Έπεσε κάτω και του ανοίξανε την μύτη. Ο (…) ήταν ένας και οι άλλοι ήταν 10», δήλωσε συμμαθητής του 11χρονου μαθητή.

«Θυμάμαι ότι κάποια παιδιά ήρθαν κατά πάνω μου και άρχισαν να με χτυπούν δυνατά. Ζαλίστηκα και έχασα τις αισθήσεις μου. Φοβήθηκα πολύ», δήλωσε ο 11χρονος σύμφωνα με το Mega.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ την ώρα του ξυλοδαρμού, η μητέρα του 11χρονου ήταν έξω από το σχολείο και τον περίμενε να σχολάσει.

«Τα παιδιά που του επιτέθηκαν είναι μια τάξη μεγαλύτερα. Το εξοργιστικό είναι ότι το συμβάν έγινε σε διδακτική ώρα, στο προαύλιο. Τον χτυπούσαν 5-6 παιδιά χωρίς να σταματάνε και το παιδί ήταν αιμόφυρτο. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι τον χτυπούσαν στο κεφάλι. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό στο σχολείο», είπε η μητέρα του μαθητή.

Η 49χρονη μητέρα του παιδιού, που είναι γιατρός, μετέφερε τον γιο της εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με τραύματα και μώλωπες σε όλο το σώμα.

«Καμία ενημέρωση»

Γονείς μικρών μαθητών καταγγέλλουν στο MEGA ότι δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση για το περιστατικό από τη διοίκηση του σχολείου, ενώ όπως λένε έχει προκληθεί κλίμα τρομοκρατίας.

«Δεν είχα καμία ενημέρωση από την διευθύντρια ούτε από το σύλλογο. Σαν πατέρας σκέφτομαι το εξής, να ξέρω τι έχει συμβεί έτσι ώστε να μπορέσω να μιλήσω στο παιδί μου. Και αν και το παιδί μου συμμετείχε; Ξέρω αν συμμετείχε; Αν μπούμε σε μια διαδικασία να το κουκουλώσουμε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Πως θα διορθώσω εγώ το παιδί μου αν εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία;», δήλωσε ο πατέρας ενός μαθητή του σχολείου.

Η οικογένεια του 11χρονου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς των εμπλεκόμενων μαθητών.

Εξιτήριο για τον 11χρονο

Ο 11χρονος μαθητής έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλευόταν από την Τετάρτη. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερα και μεταφέρθηκε στο σπίτι του, με τους γονείς του ανήλικου μαθητή να ελπίζουν πως το παιδί τους θα μπορέσει να ξεπεράσει τα ψυχικά τραύματα που του άφησε η επίθεση.

https://creta24.gr/exitirio-ton-11chrono-poy-xylokopithike-proaylio-scholeioy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button