Ελλάδα

ΕΟΚ: Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην γ.γ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης για απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Παναγιώτης Τσαγκρώνης, έπειτα από καταγγελία εργαζόμενης στην Ομοσπονδία για απόπειρα βιασμού της. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, η 44χρονη σήμερα γυναίκα είχε αρχικά καταγγείλει προφορικά το συμβάν που φέρεται να τελέστηκε τον Ιούλιο του 2014, στη διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία δεν διέταξε ΕΔΕ ούτε ασχολήθηκε με την υπόθεση. Αυτό οδήγησε τη γυναίκα να κάνει επίσημη καταγγελία τον Μάρτιο του 2021 στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος και διαβίβασε την καταγγελία της στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις. 

H καταγγελία 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 44χρονη, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της 11ης Ιουλίου του 2014, σε επίσκεψη αποστολής της ΕΟΚ στην Κρήτη μαζί με την Εθνική ομάδα νέων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης. 

«… Το βράδυ της 11ης Ιουλίου του 2014 σε δείπνο παραβρέθηκε ο γ.γ. της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Μετά το φαγητό μας, περίπου στη 1.00 το πρωί γυρίσαμε στα ξενοδοχεία μας. Ο κ. Τσαγκρώνης έμενε σε διαφορετικό ξενοδοχείο από το δικό μου. Συνήθως στις διοργανώσεις τον συνοδεύει η γυναίκα του. Στη συγκεκριμένη όμως δεν είχε έρθει ακόμα. Εγώ ανέβηκα στο δωμάτιό μου και ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ. Το δωμάτιό μου βρισκόταν στο τέλος του διαδρόμου στον τρίτο όροφο. Σε ολόκληρο τον όροφο διέμεναν εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας, παίκτες και προπονητές της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών. Μετά από λίγη ώρα άκουσα ένα χτύπημα στην πόρτα. Καθώς δεν υπήρχε ματάκι στην πόρτα θεώρησα ότι ήταν κάποιος συνάδελφός μου» αναφέρει και προσθέτει:

«Φορούσα ένα βαμβακερό, κίτρινο νυχτικό. Με έκπληξή μου είδα τον κύριο Τσαγκρώνη, ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του δείχνοντάς μου το γεννητικό του μόριο. Ταυτόχρονα, έκλεισε την πόρτα αστραπιαία, όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο πιάνοντάς μου το στήθος, προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα. Λέγοντάς μου χυδαίες εκφράσεις ότι θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου, εγώ σοκαρίστηκα από αυτές τις ενέργειες. Προς στιγμήν πάγωσα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και στους μηρούς προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέλησή μου. Εν συνεχεία, ούτε εγώ γνωρίζω πού βρήκα το σθένος, αλλά αντέδρασα φωνάζοντας και λέγοντας ότι εγώ δεν ήθελα και τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη, φωνάζοντάς του: “Τι κάνεις, άφησέ με”. Αφού μπόρεσα να ελευθερωθώ από τα χέρια του, κινήθηκα στον χώρο του υπνοδωματίου. Ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, τρομοκρατημένη και αηδιασμένη. Άρχισα να κλαίω και να φωνάζω. Τον ρώτησα επανειλημμένα “τι είναι αυτά τα πράγματα;”, φωνάζοντάς του επιτακτικά να ντυθεί. Εκείνος συνέχισε να είναι γυμνός μπροστά μου, να λέει χυδαιολογίες και να κινείται απειλητικά προς το μέρος μου. Εγώ σοκαρισμένη φώναξα: “Φύγε, τι είναι αυτά που κάνεις; Γιατί μου το κάνεις αυτό;”.»

Όπως αναφέρει η γυναίκα, με τις φωνές και φοβούμενος μη γίνει αντιληπτός από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, ο φερόμενος επιτιθέμενος σταμάτησε να την πλησιάζει, αλλά άρχισε τις απειλές πως θα τον βρει απέναντί της. 

«Εγώ του φώναζα ζητώντας του να φύγει. Ήμουν σε κατάσταση πανικού και του έλεγα ότι θα αρχίσω να ουρλιάζω και θα μας ακούσει όλο το ξενοδοχείο. Επειδή κατάλαβε ότι δεν θα σταματούσα να φωνάζω και ήταν θέμα χρόνου να μας ακούσει κάποιος, με απειλητικό ύφος μου είπε: “Για το καλό σου, μην πεις τίποτα σε κανέναν” και έφυγε από το δωμάτιό μου… Ήμουν σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη και παράλληλα ευχαριστούσα την Παναγιά που γλίτωσα τα χειρότερα, καθώς αν δεν είχα βρει τη δύναμη να φωνάξω και να τον απωθήσω θα με είχε βιάσει! Ήμουν εξαντλημένη, τρομοκρατημένη, ταπεινωμένη, ένιωθα ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Αισθανόμουν μεγάλη ντροπή και φοβόμουν ότι αν μιλούσα κανείς δεν θα με άκουγε. Κανείς δεν θα με πίστευε. Φοβόμουν μη χάσω τη δουλειά μου και έτσι αποσιώπησα το γεγονός… Εκμυστηρεύτηκα την απόπειρα βιασμού στη μητέρα και τη θεία μου. Επίσης το είπα σε τρεις φίλες και συναδέλφους μου…».

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΟΚ αρνείται κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει η 44χρονη. 

πηγή: lifo

now/greece/eok-se-diki-parapempetai-o-proin-gg-panagiotis-tsagkronis-gia-apopeira-biasmoy-ypalliloy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button