Ελλάδα

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. 

Μετά τις 22:00, Ρομά πλησίασαν το κτίριο και πέταξαν βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε φθορές στο κτίριο, αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Σήμερα προκλήθηκε ένταση σε αρκετές περιοχές, με συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου Ρομά έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης έκαναν λόγο για πυροβολισμό κατά των ΜΑΤ, δίχως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. 

Νωρίτερα, η εθνική οδός έκλεισε σε δύο σημεία, στα Μέγαρα και το Ζευγολατιό, λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά. 

Ένταση επικράτησε το βράδυ και στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου σύμφωνα με την αστυνομία ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές και εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από αντικείμενα και διακομίσθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Επίσης απόψε για κάποια ώρα έκλεισε η περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο, καθώς και εκεί Ρομά πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου. 

 

πηγή: lifo

now/greece/epithesi-me-molotof-sto-ktirio-tis-oikonomikis-astynomias-sti-thessaloniki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button