Ελλάδα

Επιχορήγηση του Λαογραφικού Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράς Μονής Κουδουμά

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της διοργάνωσης του 26ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου 2023 στον Δήμο Γόρτυνας, πραγματοποιήθηκε με την επιχορήγηση του Λαογραφικού Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράς Μονής Κουδουμά με το ποσό των 2.500€, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που υλοποιείται για 26η χρονιά, αποτελεί ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, σε πανελλήνιο επίπεδο, που συνδέει τον αθλητισμό με τη θρησκεία, τον πολιτισμό, την ιστορία και τον φυσικό πλούτο του τόπου, ενώ αναδεικνύει τον εθελοντισμό και τη διάθεση για προσφορά.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη των αθλητικών διοργανώσεων, που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και τον ρόλο του αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία., αποτελούν ζήτημα μεγάλης σπουδαιότητας για την Πολιτεία.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη για την άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία και για την ευαισθησία που επέδειξε στην οικονομική ενίσχυση μιας αθλητικής διοργάνωσης, που έχει καθιερωθεί στην περιοχή και συμβάλει στην προβολή του περιβαλλοντικού και πολιτισμικού της πλούτου.

Ο Γενικός Γραμματέας άλλωστε, έχει ενδιαφερθεί έμπρακτα στο παρελθόν για την περιοχή και υπήρξε αποτελεσματικός αντίστοιχα και στο πρόβλημα της προσβασιμότητας και της ηλεκτροδότησης της γεώτρησης στην Ιερά Μονή Κουδουμά για την άντληση νερού.

Η Κυβέρνησή μας καθημερινά και αδιάλειπτα καταβάλλει με πράξεις κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών».

Επιχορήγηση του Λαογραφικού Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράς Μονής Κουδουμά

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button