Ελλάδα

Ηράκλειο: Σήμερα η πρώτη πτήση από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Η τουριστική περίοδος ξεκινά τυπικά σήμερα για την Κρήτη με πτήση από το Μπρίστολ προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Η πτήση που φτάνει σήμερα στο Ηράκλειο είναι η πρώτη προγραμματισμένη από το εξωτερικό, δήλωσε στο ΑΠΕ ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», Γιώργος Πλιάκας, ενώ το διήμερο 25-26 Μαρτίου αναμένεται η άφιξη μεγάλου αριθμού πτήσεων, που θα φτάσουν τις 30.

«Ξεκινά η τουριστική περίοδος για το αεροδρόμιο και το νησί, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας και είμαστε αισιόδοξοι και για αυτήν τη χρονιά», δήλωσε ο κ. Πλιάκας διευκρινίζοντας πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκαν σε τμήμα διαδρόμου του αεροδρομίου.

Η σεζόν θα ανοίξει «δειλά» από τις 25 Μαρτίου, με κάποιες πτήσεις τσάρτερ και κάποια ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, ενώ περισσότερη κίνηση θα καταγραφεί από τις 8 Απριλίου, σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης. «Στα τέλη του Απρίλη με αρχές Μαΐου θα ανοίξουν σχεδόν στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία για να υποδεχθούν τους επισκέπτες μας», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, εξέφρασε αισιοδοξία για τη σεζόν. «Θα πάμε τουλάχιστον όπως πέρυσι όσον αφορά τους αριθμούς και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να κάνουμε προσφορές, ούτως ώστε να έχουμε και καλά οικονομικά αποτελέσματα», εκτίμησε.

πηγή: lifo

now/greece/irakleio-simera-i-proti-ptisi-apo-exoteriko-sto-aerodromio-n-kazantzakis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button