Ελλάδα

Η Tupperware κλείνει το εργοστάσιό της στη Θήβα, λειτουργεί από το 1967

H Tupperware κλείνει το εργοστάσιό της στη Θήβα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που παρέχει η ΓΣΕΕ, καλώντας την εταιρεία να ανακαλέσει.

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα,  η οποία  με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Κάνει λόγο για μία «αιφνιδιαστική κίνηση» από πλευράς διοίκησης, που «ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις».

Το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι να κλείσει το εργοστάσιο έως και τα μέσα Απριλίου «χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα».

«Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, που τονίζει πως σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα.

«Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση» καταλήγει η ανακοίνωση. 

πηγή: lifo

now/greece/i-tupperware-kleinei-ergostasio-tis-sti-thiba-leitoyrgei-apo-1967

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button