Ελλάδα

Θάνατος κοριτσιού 2,5 ετών σε βρεφοκομείο: Τριπλή έρευνα- Ρατσισμό καταγγέλλει η μητέρα

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή διερεύνησης της υπόθεσης για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός».

Επίσης, το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» άρχισε προκαταρκτική έρευνα, ενώ χθες το μεσημέρι, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν στο παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Χθες το πρωί, το κοριτσάκι από τη Νιγηρία, το οποίο με εισαγγελική εντολή είχε απομακρυνθεί πριν από δύο χρόνια από την οικογένεια γιατί είχε κριθεί ακατάλληλη, εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβάτι του.

Οι αρμόδιοι του βρεφοκομείου προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους, έξω από τον «Αγιο Στυλιανό» έφτασαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας, προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

Η μητέρα του κοριτσιού καταγγέλλει ρατσισμό

Η μητέρα του κοριτσιού, Τζένιφερ Ομόντια, απέδωσε σε ρατσιστικά κίνητρα την απώλεια του παιδιού.

«Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο ποτέ, μόνο μαύρο. Αν ήταν άσπρο, θα το πήγαιναν σε γιατρό κάθε ημέρα και θα του έδιναν φάρμακα. Δεν τους νοιάζει η μαύρη η ζωή. Μόνο σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί μου είπαν ότι το παιδί πέθανε», δήλωσε έξω από το βρεφοκομείο, ισχυριζόμενη ότι δεν την ειδοποίησαν ότι το παιδί ήταν άρρωστο, ούτε ότι το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

πηγή: lifo

now/greece/thanatos-koritsioy-25-eton-se-brefokomeio-tripli-ereyna-ratsismo-kataggellei-i-mitera

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button