Ελλάδα

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας στα Γιαννιτσά

Στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά έγινε η κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας Μίτσκα, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της, που έχουν βυθιστεί στο πένθος, αλλά και φίλοι του κοριτσιού, που είναι συντετριμμένοι από τον θάνατό της. Πολύς κόσμος και μάλιστα νεαρής ηλικίας βρίσκεται στον ναό για να πουν στην Ιφιγένεια το «τελευταίο αντίο».

Η Ιφιγένεια Μίτσκα βρισκόταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και επέστρεφε με τον σύντροφό της από την Αθήνα, που είχαν πάει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

ifigeneia_kideia___2_
ifigeneia_kideia___3_
ifigeneia_kideia___5_

ifigeneia_kideia___6_
ifigeneia_kideia___7_
ifigeneia_kideia___8_
ifigeneia_kideia___9_

ifigeneia_kideia___1_

«Η οικογένεια περιμένει μία συγγνώμη»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια της 23χρονης Ιφιγένειας Μίτσκα, στις 11:00 είναι η κηδεία της στα Γιαννιτσά».

Στην οικογένειά της, αναφέρει ο κ. Σούρλας, «ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν μία ειλικρινή συγγνώμη την οποία δεν έχουν ακούσει», πρόσθεσε.

«Φώναζα βοήθεια»

Για τα όσα έγιναν είχε μιλήσει ο σύντροφός της στο Star. «Από τη σύγκρουση έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα. Η Ιφιγένεια κρεμόταν από το παράθυρο κι εγώ την κρατούσα με όλη μου τη δύναμη. Φώναζα βοήθεια, κάποια στιγμή με βοήθησε ένα άλλο παιδί, την κατεβάσαμε και τη μεταφέραμε στο πρώτο σημείο, από όπου έβγαινε ο κόσμος», ανέφερε αρχικά.

«Τη βάλαμε στα καθίσματα, γιατί ήταν σοβαρά και δεν ήθελα να της κάνω κακό, και βγήκα έξω να φωνάξω τους πυροσβέστες. Προσπάθησα να ξαναμπώ, όμως δεν με άφησαν και με πήγαν στο ασθενοφόρο. Από τότε έχασα τα ίχνη της. Ρωτούσα και δεν μου απαντούσε κανείς» είπε ο νεαρός, ο οποίος υπέστη ελαφρά εγκαύματα από τις λαμαρίνες που έκαιγαν», είχε πει ο νεαρός άνδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ιφιγένεια δεν είχε τις αισθήσεις της και δεν ήξερε πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή της. Οι πυροσβέστες τού είπαν ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι να τη βγάλουν, όμως δεν τον άφησαν να μείνει στο σημείο για να δει ότι όντως την έβγαλαν από το τρένο.

Η αδελφή της, της είχε μιλήσει λίγο πριν μπει στο τρένο. Η Ιφιγένεια τής είπε πόσο όμορφα είχε περάσει και ακουγόταν πολύ χαρούμενη. Είχε επικοινωνήσει και με τη μητέρα τους και της είχε πει να κοιμηθεί γιατί θα αργούσε και θα την πήγαινε στο σπίτι ο πατέρας του συντρόφου της. Δυστυχώς η Ιφιγένεια ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους…

Την αναζητούσαν στα social media

Η οικογένεια της Ιφιγένειας την αναζητούσε για δύο μέρες. Η ίδια δεν ήταν ούτε στη λίστα τραυματιών, ούτε στη λίστα με τους νεκρούς. Τελικώς η σορός της ταυτοποιήθηκε μέσω της ανάλυσης DNA.

«Αυτό επιδείνωσε την ψυχολογία τους, ήταν πάνω από ένα τηλέφωνο και περίμεναν ένα ευχάριστο νέο ότι η κόρη τους ζει. Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ήρθε αυτό που ράγισε τις καρδιές τους», υπογράμμισε ο κ. Σούρλας.

πηγή: creta24

thrinos-stin-kideia-tis-23chronis-ifigeneias-sta-giannitsa/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button