Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Πώς λειτουργεί η αγορά σε Βαρβάκειο και Ρέντη- Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές

Πιστά στην παράδοση, ανοικτά θα είναι την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα σε Βαρβάκειο Αγορά και Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές σαρακοστιανά εδέσματα.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα στην Βαρβάκειο θα λειτουργούν έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ενώ αντίστοιχα, ανοικτά είναι έως το απόγευμα και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη.

Παράλληλα κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, ενώ όπως έχει διευκρινίσει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, τα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, ψαράδικα κ.α.) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ανοικτά θα είναι και τα αρτοποιία για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία ενώ κλειστά θα είναι τα σουπερμάρκετ. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα μίνι μάρκετ.

«Συγκρατούμε τις τιμές σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι ώστε να αγοράζουν όλοι οι Έλληνες με τις ίδιες τιμές ή και πιο μειωμένες από πέρυσι για το Σαρακοστιανό τραπέζι» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στην Βαρβάκειο Αγορά.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της λαγάνας ο υπουργός έχει «κυμαίνεται από 2,80-3,30 ευρώ. Για να είμαι δίκαιος, είναι λογικό να έχει μία μικρή αύξηση λόγω της αύξηση των αλευριών. Εάν πάνε οι καταναλωτές και βρουν τη λαγάνα με 4,5 ευρώ και άνω, να κάνουν καταγγελία στο 1520 και να στείλω άμεσα τη ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) και θα επιβάλει πρόστιμο. Μιλάμε για την παραδοσιακή λαγάνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/kathara-deytera-pos-leitoyrgei-i-agora-se-barbakeio-kai-renti-ti-ishyei-gia-tis-laikes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button