Ελλάδα

Καιρός: Από άνοιξη, ξανά χειμώνας- Πρόγνωση Αρναούτογλου για ψυχρή εισβολή

Νέες πληροφορίες έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τη μεγάλη αλλαγή του καιρού, η οποία επίκειται από την ερχόμενη Δευτέρα με ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας. 

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε και για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας που τιμάται σήμερα, ενώ αναφορικά με το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες σημείωσε πως η αλλαγή θα έρθει από το μεσημέρι προς το απόγευμα της Δευτέρας.

To χαρακτηριστικό θα είναι η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών, αφού αναμένεται κατά το πρώτο μισό της ημέρας το σκηνικό να είναι ανοιξιάτικο με τη θερμοκρασία κατά τόπους να αγγίζει και τους 25 βαθμούς, όμως στη συνέχεια και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτό οφείλεται στα ψυχρά μέτωπα που θα κινηθούν γρήγορα από βορρά προς νότο. 

Αρχικά θα έχουμε νοτιά, αλλά από το απόγευμα της Δευτέρας θα το γυρίσει σε βοριά με αποτέλεσμα την πτώση του υδράργυρου, σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.  Τα πρώτα φαινόμενα θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα.

Για την Τρίτη (28/3), ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, η οποία θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα. Αρκετά φαινόμενα θα καταγραφούν στη δυτική Ελλάδα, πιο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία όπου θα πνέει παγερός Βαρδάρης, όπως είπε, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ακόμη 8 με 10 βαθμούς.

Από την Τετάρτη (29/3) ο καιρός θα βελτιωθεί και όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

πηγή: lifo

now/greece/kairos-apo-anoixi-xana-heimonas-prognosi-arnaoytogloy-gia-psyhri-eisboli

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button