Ελλάδα

Καιρός: «Τέλος» η άνοιξη, έρχεται κακοκαιρία- Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Μετά το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού, που συνεχίστηκε και σήμερα, από τη Δευτέρα έρχεται κακοκαιρία, με βροχές, χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από την Τρίτη έως την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Open. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ αναμένονται πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. 

Τι καιρό θα κάνει αύριο 

Αύριο, Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19-21 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22-24 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες χώρες, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς- βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη 

Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15-18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις βραδινές ώρες. 

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Εύβοιας. 

Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από τη βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς 5-7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ.

https://www.lifo.gr/now/greece/kairos-telos-i-anoixi-erhetai-kakokairia-brohes-hionia-kai-ptosi-thermokrasias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button