Ελλάδα

Κακοκαιρία Barbara: Ισχυρός παγετός και σήμερα- Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χιόνια θα πέσουν και σήμερα, Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ επιμένει ο παγετός, εξαιτίας της κακοκαιρίας Barbara

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά- και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο- στη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Κακοκαιρία Barbara: Παραμένει χαμηλά το θερμόμετρο 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα. Στα βόρεια το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 5-7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8-10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11-12 βαθμούς Κελσίου. 

Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά. Στα κεντρικά και τα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.

Ενδεικτικές τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών στα βόρεια είναι οι -5 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη και στα κεντρικά -2 βαθμοί Κελσίου.

Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5-7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 6-7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8-9 μποφόρ.

Κακοκαιρία Barbara: Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδοθεί για την κακοκαιρία Barbara. 

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σήμερα, Πέμπτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία μέιωση των εντάσεων.

Ειδικότερα, χιόνια αναμένονται μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα έχουν μέχρι μέτρια ένταση. 

Επιπλέον, θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα βορειοδυτικά ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Καιρός: Η πρόγνωση για κάθε περιοχή 

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Πέμπτη: 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, με βαθμιαία εξασθένηση. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους μέτρια ένταση των φαινομένων μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά διαστήματα μέτριας έντασης μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
 

πηγή: lifo

now/greece/kakokairia-barbara-ishyros-pagetos-kai-simera-se-poies-periohes-tha-hionisei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button