Ελλάδα

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη- Παρόμοια η δράση της με την ιταλική «Ντραγκέτα»

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης προχώρησαν οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν τρία χρόνια.

Αφού ταυτοποιήθηκαν 19 άτομα ως μέλη, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 12. Υπάρχουν τρεις ακόμη άνθρωποι που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης αλλά είναι στη φυλακή λόγω διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, και η  δομή της οργάνωσης ήταν παρόμοια, με τη δράση της ιταλικής «Ντραγκέτα».

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είχαν «στρατολογηθεί» ακόμα και ανήλικα παιδιά για να μεταφέρουν ναρκωτικά σε πελάτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης φαίνεται να ξεκινά τον Νοέμβριο του 2019 και τα μέλη της, είχαν καταφέρει να συγκροτήσουν  ένα μεγάλο κύκλο αγοραστών, αποκομίζοντας σε 3 χρόνια παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Οι 12 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια της Καλαμάτας ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι 9 από αυτούς αύριο το πρωί, ανάμεσά τους και ο 40χρονος φερόμενος ως αρχηγός, ενώ οι υπόλοιποι 3 τη Δευτέρα.

Ο 40χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, κατηγορείται ότι ενέταξε σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– το χρηματικό ποσό των-660- ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
-7- κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim
-4 ναρκωτικά δισκία 
-79 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης.

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος σε προγενέστερο χρόνο είχαν κατασχεθεί:

-ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -4.449,6- γραμμαρίων
-ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -110,8- γραμμαρίων
-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10,3- γραμμαρίων
-44 ναρκωτικά δισκία
-2-δενδρύλλια κάνναβης
-κινητά τηλέφωνα
-3 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων
-κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχαν κλαπεί και
-το χρηματικό ποσό των 1.79-, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

πηγή: lifo

now/greece/kalamata-exarthrothike-speira-poy-diakinoyse-iroini-kai-kokaini-paromoia-i-drasi-tis-me

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button