Ελλάδα

Καλλιθέα: Εισαγγελική παρέμβαση μετά το 11χρονο αγόρι στο περβάζι-Καταγγελία για κακοποιητικές συμπεριφορές

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η εικόνα 11χρονου να περπατά σε περβάζι παραθύρου σε δομή στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών». 

Υπενθυμίζεται πως χωρίς την κατάλληλη άδεια λειτουργούσε το «κέντρο ειδικής θεραπείας» στην Καλλιθέα, στο οποίο ένας 11χρονος ακροβατούσε στο μπαλκόνι 3ου ορόφου.

Με παραγγελία του, λοιπόν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν από τους υπεύθυνους του Κέντρου για ΑμεΑ έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Η καταγγελία του οδηγού 

Ο Εισαγγελέας παρενέβη μετά τη δημοσιοποίηση στην ενημερωτική δημοσιογραφική ιστοσελίδα enikos.gr, καταγγελίας του οδηγού πούλμαν Μανώλη Κουφάκη που είχε εργαστεί για ένα τρίμηνο στο Κέντρο.

Ο οδηγός δήλωσε αυτόπτης περιστατικών κακοποίησης παιδιών, από το προσωπικό και την ιδιοκτήτρια του Κέντρου αναφερόμενος σε χτυπήματα αλλά και υποτιμητικές συμπεριφορές σε βάρος των ΑμεΑ που καθημερινά μεταφέρονταν στο Κέντρο από το πρωί ως το βράδυ για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Μετά από αυτοψία και έλεγχο που διενεργήθηκε αποδείχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε παραπλανητικά τον όρο Κέντρο Θεραπειών. Το Κέντρο εξυπηρετούσε 48 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Το περιστατικό, πάντως, με το 11χρονο αγόρι συνέβη την περασμένη Τρίτη 14 Μαρτίου. Ο 11χρονος εμφανίζεται στις εικόνες στο περβάζι του τρίτου ορόφου, ενώ τον πλησιάζει ακόμα ένα παιδί από το εσωτερικό τραβώντας την κουρτίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/kallithea-eisaggeliki-parembasi-meta-11hrono-agori-sto-perbazi-kataggelia-gia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button