Ελλάδα

Καραϊβάζ: Η εξιχνίαση της δολοφονίας ενδιαφέρει πιο πολύ όσους είναι έξω από την Ελλάδα, καταγγέλλει η σύζυγός του

Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε η σύζυγός του, Στάθα, ενώ ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE που επισκέφθηκαν την Ελλάδα.

Ανάμεσα σε άλλα, η Στάθα Καραϊβάζ είπε με νόημα ότι η εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου ενδιαφέρει πιο πολύ όσους είναι έξω από την Ελλάδα, ενώ απάντησε καταφατικά και στο ερώτημα αν συσχετίζει τη δολοφονική ενέδρα με τη «Greek Mafia».

«Ήταν μια συζήτηση στην οποία δέχθηκα από τον καθένα ξεχωριστά ευρωβουλευτή ερωτήσεις. Πού έχουν φτάσει οι αστυνομικές έρευνες, τι έχει κάνει το κοινωνικό κράτος για την οικογένεια Καραϊβάζ;», είπε η Στάθα Καραϊβάζ, μιλώντας στο Kontra, για τη συνάντησή της με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE.

«Θεσμική δολοφονία»

«Το κυρίαρχο ενδιαφέρον της LIBE είναι ότι δεν έχει εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου γιατί η δολοφονία του Γιώργου είναι θεσμική δολοφονία», υποστήριξε η σύζυγος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

«Είναι σαν μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι πολλών δημοσιογράφων που θέλουν να κάνουν ερευνητική – διεισδυτική δημοσιογραφία. Είναι αλήθεια αν πλέον φοβούνται πως αν κάποιος ταράξει λίγο τα νερά ή δεν αρέσουν αυτά που θα πει ή θα γράψει μπορεί να έχει τη μοίρα του Καραϊβάζ», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως επισήμανε η κ. Καραϊβάζ, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την απορία τους γιατί αργεί τόσο πολύ η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Στάθα Καραϊβάζ υπογράμμισε ακόμη ότι όλα τα μέλη της LIBE ήταν πλήρως ενημερωμένα για τον φάκελο της υπόθεσης. «Γνώριζαν, ήρθαν διαβασμένοι. Ήταν κάτι που τους ενδιέφερε ουσιαστικά. Και βλέπω με λύπη ότι ενδιαφέρει περισσότερο τους έξω από την Ελλάδα απ’ ό,τι τους εντός Ελλάδας», συμπλήρωσε με νόημα.

Για τη «Greek Mafia»

Η Στάθα Καραϊβάζ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του καναλιού αν πιστεύει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε σχέση με την υπόθεση της «Greek Mafia».

«Ξέρετε ο νονός του όρου Greek Mafia είναι ο Γιώργος. Ασχολιόταν πάρα πολύ μ’ αυτό το θέμα, αλλά και με τη διαφθορά, κάτι που τον ενοχλούσε στους κρατικούς λειτουργούς. Οπότε, ναι» απάντησε.

Τέλος, η κ. Καραϊβάζ παραπονέθηκε για ελλιπή κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά ΜΜΕ. «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς δημοσιογράφων ή από πλευράς εκδοτών και καναλαρχών, δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: creta24

karaivaz-exichniasi-tis-dolofonias-endiaferei-pio-poly-osoys-exo-tin-ellada-kataggellei-syzygos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button