Ελλάδα

Καταγγελία ΣΕΑ: «Συνάδελφός μας αρχαιολόγος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού- Επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα»

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι ένας αρχαιολόγος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, επιστρέφοντας από την εργασία του.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Συλλόγου υπάρχουν «βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του».

«Την Τρίτη 7/3 συνάδελφός μας αρχαιολόγος και μέλος του Συλλόγου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, επιστρέφοντας από την εργασία του, με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται με βαριά τραύματα. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει αποφύγει τον κίνδυνο για μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του», αναφέρει ο Σύλλογος σε εκτενή ανακοίνωσή του. 

Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συνδέοντας τον ξυλοδαρμό με τις υποθέσεις αυτές και έχει καταθέσει στοιχεία».

Στη συνέχεια ο Σύλλογος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εφαρμογή των διατάξεων του Αρχαιολογικού Νόμου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι το καθήκον όλων μας, πλήττει τα συμφέροντα όσων θέλουν να κερδοσκοπούν εις βάρος του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίοι αντιδρούν με διάφορους τρόπους και πιέσεις».

Χαρακτηρίζει δε «Ηθικό αυτουργό σε όλα τα παραπάνω είναι, δυστυχώς, η ίδια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, που πρώτη έχει στοχοποιήσει με τις δηλώσεις και τη στάση της τους επιστήμονες και τους άλλους υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχει λοιδορήσει το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα έναντι της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

»Μόλις τον περασμένο μήνα, άλλωστε, με το Ν. 5021/2023, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, εναρμονιζόμενη με τις πιέσεις οικονομικών παραγόντων των Κυκλάδων, νομοθέτησε για την αλλαγή της σύνθεσης ειδικά του Τοπικού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αποτελείται κατά πλειοψηφία από αρχαιολόγους το Συμβούλιο που κρίνει θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων!»

Επισημαίνει δε, μεταξύ άλλων πως «Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Αν το μήνυμα ήταν να φοβηθούμε, τότε σε λάθος αποδέκτη το απηύθυναν. Οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι και συναφείς επιστημονικοί κλάδοι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις αρχαιότητες ως δημόσιο αγαθό, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τον Αρχαιολογικό Νόμο» καταλήγει η ανακοίνωση παραθέτοντας τις απαιτήσεις τους.

Μεταξύ όλων όσων ζητούν είναι  «Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης καθώς και οι εντολείς τους».

πηγή: lifo

now/greece/kataggelia-sea-synadelfos-mas-arhaiologos-epese-thyma-xylodarmoy-epaggelmatiko-mafioziko

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button