Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά: Η κυβέρνηση αποφασίζει για το λαϊκό προσκύνημα

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στην ταφή του έκπτωτου μονάρχη τη Δευτέρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί στο μητροπολικό ναό Αθηνών.

Συζητήσεις για το λαϊκό προσκύνημα

Η οικογένεια του εκλιπόντος, που βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ζητήσει να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιθυμία τους είναι να φτάσει νωρίς το πρωί στη μητρόπολη η σορός του τέως βασιλιά και να υπάρχει ένα διάστημα 3-4 ωρών μέχρι την κηδεία του, που αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Ωστόσο, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς θα πρέπει να αποφασιστούν τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν για την προστασία των ξένων ηγετών που θα βρεθούν στην ελληνική πρωτεύουσα για την κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα θα βρεθεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, καθώς πέρα από την βασίλισσα Σοφία – αδερφή του εκλιπόντα- θα έρθει ο σύζυγός της πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α΄ και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄.

Στην Ελλάδα θα φτάσει και η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, ενώ ερωτηματικό παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Επίσης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Στο Τατόι η ταφή

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί στο Τατόι, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του, δίπλα στους προγόνους του στο βασιλικό κοιμητήριο.

Αυτό αναμένεται να γίνει περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα πρώην βασιλικά ανάκτορα σε πολίτες.

πηγή: creta24

kideia-teos-vasilia-kyvernisi-apofasizei-to-laiko-proskynima/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button