Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο- Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Κατά τις ώρες 06:00′ έως 14:00′ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς

Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μ.μ. έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 02:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Σύμφωνα, επίσης, με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη από τις 06:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

ΝΟΤΑΜ περιορίζει την κυκλοφορία drones

Παράλληλα, προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία drones στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής προβλέπει ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αφορά τον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοϊου και της περιοχής της Δεκελείας, όπου απαγορεύονται οι πτήσεις από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 16 Γενάρη.

Σημειώνεται πως η ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ύστερα από αίτημα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

πηγή: lifo

now/greece/kideia-teos-basilia-konstantinoy-kykloforiakes-rythmiseis-sto-kentro-poioi-dromoi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button